Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Ceněný australský hororový thriller"? Dle mého spíše "velké australské zklamání", a i když může bezduché vraždění spolu s nálepkou "podle skutečných událostí" vyvolat během sledování nepříjemný pocit, v rámci dlouhodobého hlediska filmu spíše škodí. Při zpětné rekapitulaci si totiž divák uvědomí, že *spoiler* přeživší kluk *spoiler* nebyl (alespoň podle filmu) přítomen u cca. 90% krvavých událostí, a jelikož se navíc *spoiler* těla údajných obětí klokaního muže nikdy nenašla *spoiler*, nabízí se otázka "jak moc je to všechno přitažené za vlasy". Nechci být cynická, ale já bych řekla, že dost.;-) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších thrillerů, jehož tempo pomalu, leč jistě, ústí v brutální jízdu plnou násilí. K vidění jsou i mnohem lepší kousky než tenhle, ale několik výbornejch záběrů, skvělá nevtíravá hudba a čas od času i logický myšlení hlavních postav vytváří slušný koukatelný dílo s docela silnou atmosférou a posouvá to tak film na slabší čtyři hvězdy. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Australský řepák vrací úder! Milé děti, až vám v liduprázdné poušti chcípne auto, rozhodně nevěřte dobrotivým venkovanům v klobouku, kteří horlivě nabízejí nezištnou pomoc, mohli byste dopadnout opravdu hodně zle. Škoda jen toho zbytečně natahovaného úvodu, k nějakém sepětí s aktéry u mne došlo stejně až ve chvíli, kdy se přestalo mluvit a vytáhly se nože (a jiné nástroje). Ale i tak je Wolf Creek dost příjemné překvapení, už jen kvůli nepříliš často využívanému prostředí bezvýchodné a nemálo rozhlehlé australské pustiny. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nie je žiadny prevratný horor, to sa musí uznať, ale producent, scenárista a režisér v jednej osobe je určite veľmi schopný človek, ktorý dokáže vybudovať atmosféru pekne pomaličky hneď od začiatku a na svojom malom dielku si dal slušne záležať. Trojica mladých ľudí sa vydá na menší výlet do Wolf Creeku aby si tu prehliadla kráter po meteorite, ktorý tu dopadol dávno v minulosti. Pri odchode im samozrejme nenaštartuje auto a tak sú naši výletníci odkázaný na pomoc miestneho vidiečana. Nápad otrepaný, ozvláštnený slušným záporákom, ktorý to našej trojke pekne znepríjemní Určite nečakajte brutálny horor v štýle texaského masakru, skôr thriller s nie až tak nereálnym šialencom, ktorý si samotu v širokej pustatine spestruje svojou zvláštnou záľubou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frank Tetaz: 1. The Wires: Part 1 ,2. Hall's Creek ,3. Emu Creek ,4. The Crater ,5. Alien F100 ,6. Abysmal Horizon ,7. Talimnavi ,8. Liz ,9. The Shed: Part 1 ,10. Arcane Menace ,11. Escape ,12. The Shed: Part 2 ,13. The Cliff ,14. Mick ,15. The Return ,16. Trophy Room ,17. Head On A Stick ,18. Kristy ,19. Statesman Deville ,20. Ben ,21. Monumental Isolation ,22. Epilogue ,23. The Wires: Part 2 ,24. Wolf Creek: Main Title, ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Skladatel Frank Tetaz založil část hudby ve filmu na pohřebních písních. (Cheeker)
  • Nathan Phillips si navrhl design tetování, které má na rukách, úplně sám a původně je chtěl větší. (Cheeker)
  • Většina dialogů Micka Taylora byla improvizovaná jeho představitelem Johnem Jarrattem. (ČSFD)

Reklama

Reklama