Reklama

Reklama

Hazardní hra

  • Česko Plnou rychlostí (více)

Obsahy(1)

Neznámá banda začíná přepadávat na opuštěných silnicích kamióny a jejich řidiče, téměř bez výjimky nezávislé, zabíjí. Za jedním z nich, který si říká Iron Duke (Jerry Reed), přijíždí jeho přítel Rane (Peter Fonda) a zakrátko je sám svědkem takového útoku. O kamión a náklad přijdou a oba přežijí jen díky dívce v pickupu (Helen Shaver), která je stačí odvézt do bezpečí. Rane a Duke ale dokáží rozplést nitky důkazů, které směřují ke Kingu Carrollovi (Chris Wiggins), jenž se nátlakem snaží přinutit řidiče, aby se stali členy jeho asociace a on s nimi potom mohl manipulovat.
Jde o snímek podobného žánru jako Muž v kamionu (1975), ovšem s větším množství akce a také je zde zvýrazněn díky Helen Shaver i ženský prvek. (Robbi)

(více)

Recenze (13)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z mnoha filmů o buranech v kovbojskejch kloboukách, ve kterym neustále někdo vypouští z huby rádoby drsňácký hlášky a hraje do toho country. Američani podobnejch "moderních westernů" o řidičích náklaďáků natočili mraky a všechno je to jak přes kopírák. Tenhle typ filmů fakt nemam rád. Navíc v tom hraje Peter Fonda, kterýho taky nemam rád. V celym filmu je snad jediná akční scéna, která za něco stojí. Jinak jsem se většinu času nudil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dávno som nevidel v hollywoodskom filme znôšku tak nesympatických hercov, aj na čele s hviezdnym Peterom Fondom, ktorý tu vyzerá ako zmoknutý pes a s jeho postavou som mal od začiatku problém. Bola jednoducho nepresvedčivá. Pritom neberiem v úvahu, že pri šplhacích a preskakovacích scénach boli použití dabléri. Celkovo však film v zásade plní požiadavky akčného filmu, tu so zaujímavou kamiónistickou zápletkou. Začiatok má veľmi pomalý rozjazd a ani tempo nie je excelentné, ale aspoň záver tomu dodáva šťavu. Fajn vidieť staré americké ťahače s tvarom T, ale hlavne tie beznosé, a niektoré naháňačky so šmýkajúcimi sa návesmi, ktoré fakt stáli za to. Zaujímavý bol prvok snehu, ktorý tomu dodával netradičnú atmosféru. ()

Reklama

juditik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh s ľahko predvídateľným dejom - o skupinke kamionistov, ktorých terorizuje gang miestneho podnikateľa - je zameraný na šoféra Iron Dukea, ktorý sa kvôli rodine a hypotéke vydáva na cesty, napriek hroziacemu nebezpečenstvu. Peter Fonda hrá správneho drsňáka, ktorý pre priateľa urobí všetko a Helen Shaver zase správnu drsňačku s podrezaným jazykom... 'Plnou rychlostí' nenadchol, ale ani neurazil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasický western, kde jen pod zadky kovbojů šoupli kamiony místo koní. Jinak zůstává vše při starém. Hrdina bez bázně, který přijíždí z dáli a do dáli nakonec odjíždí, parta kovbojů v nesnázích, padouch s velkou bouchačkou a bohatý "rančer", který ostatním dělá potíže. Jako kluk jsem ten film miloval, a přestože už to teď po mnoha letech nebylo ono, a už vůbec to nebylo tak velké a akční jak jsem si to pamatoval, nostalgie zapracovala a kupodivu dokázala to mé dávné okouzlení znovu kdesi v hlubinách mé paměti najít a probudit. Takže s úsměvem a pohledem upřeným zpět do klukovských let, jsem si to znovu užil k naprosté spokojenosti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které časem ztratily na své působivosti. Kdysi v osmdesátých letech to byla ale absolutní špička z toho, co šlo v televizi. Dramatické honičky a chvíle napětí tehdy měly zcela jiný účinek, než dnes, přesto se ale jedná o mírně nadprůměrnou podívanou, byť je jasné, že jde jen o "béčko". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Snímek s dvoumilionovým rozpočtem (americké dolary) se natáčel v kanadských provinciích Toronto a ontarjinském Miltonu a podnik Triple T Truck Stop, který má rovněž ve filmu svou roli, bychom nalezli v arizonském Tucsonu. (ČSFD)

Reklama

Reklama