Reklama

Reklama

Recenze (3)

Molly 

všechny recenze uživatele

Každý den provádím své malé rituály, sled drobných úkonů, na které jsem si tak navykla, že je dělám automaticky. Před spaním prášek, voda na pravo od postele a třikrát natřepaný polštář. Nikdy jsem nad nimi doopravdy nepřemýšlela. Mohla bych bez nich usnout? Jsem si jistá, že ano. Lidé, kteří trpí obsedantně kompulzivní poruchou, však ne. Narušíte jejich rutinu a je zle. Rozhodit je dokáže i skvrna na kalhotách či lichý počet přísedících u stolu. Jejich život řídí nekontrolovatelná obsese, které nelze uniknout. Mark, hlavní hrdina filmu, by jí unikl moc rád, chtěl by předstírat, že se nic neděje, ale tváří v tvář manželce, kterou pohled na něj děsí natolik, že se radši odvrací, poznává, že to dost dobře není možné. Naštěstí v tom ale není sám... Filmu Dirty Filthy Love patří velký dík za to, že na oběti OCD upozornil a - co je hlavní - že jejich smutné trampoty dokázal vylíčit s porozuměním a humorem. No a Michael Sheen, Michael Sheen! To je panečku Pan Herec! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Možná mi někdo vytkne, že jsem cíťa, ale tenhle romanťák mne dostal. Heroický výkon Martina Sheena, který zde hraje chlapíka s obsesivně kompulsivní poruchou, to je fakt lahůdka. Film je chvílemi depresivní, chvílemi vtipný s prvky optimismu, abychom zase dopadli tvrdě do reality. Pád vynikajícího architekta, který jednoho dne prostě začne štěkat jako pes a nemůže vlastně nic dělat, je natočený sice zjednodušeně, ale srozumitelně a působivě. Ta beznaděj hrdiny na mne fakt zapůsobila a bál jsem se i za něj. Tvrdá anglická škola. Naděje umírá poslední, moc jí není, ale na konci jí vždycky trochu čeká....80%, pátá hvězda za Sheena. ()

kymla 

všechny recenze uživatele

Taky mám drobné rituály, šestkrát vezmu za kliku, když zamknu. Ale tenhle film ukazuje OCD dost podrobně. Neumím si představit, co tito lidé zažívají, jak jim komplikují život pro ostatní obyčejné věci (jízda metrem, mít špinavé ruce atd.) Michael Sheen zahrál Marka naprosto bravurně, třeba když mu ve stresu s pusy vyletí slova, která vůbec nechtěl říci....To se musí vidět.... ()

Reklama

Reklama