Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Dva hloupý a nesympatický paňáři běhají po domě bez jakéhokoliv smyslu, kdy se něco stane a místo toho, aby to řešili a posunulo je to ve filmu někam dál, pořád jen zmateně pobíhají, vaří si makaróny se sýrem nebo se hádají koho má tatík raději a to zrovna ve chvíli, kdy jim barák rotuje vesmírem a chtějí je zabít ještěří obludy. Děti jsou zlo a ve filmu obzvlášť plus absolutní nesmysl s jakousi časovou smyčkou nebo úplně blbou hrou. Srovnání s Jumanji chápu, vždyť je tam hra, hůůůů! Zatímco Jumanji je fajn film s postavami, které dělají smysluplné věci a posunují se stále dál, aby měl film spád a rozuzlení, tady se furt bincáme na jednom místě a pak bác (ne, autobus ne) konec. Ani ta Kristen se mi tam nelíbila. Kravina to je a ty já nerada. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Zathuru jsem zhlédl víceméně omylem a klišovitě musím napsat, že jsem byl velmi mile překvapen. Snímek je inteligentní, dialogy smysluplné a děj celkem strhující. Jedná se o skvěle natočený dobrodružný film z vesmírného prostředí. Srovnání s Jumanji se přímo nabízí, ale myslíim si, že Jon Favreau (líbil se mi už jeho Elf a potvrzuje, že dobrodružný žánr je jeho parketa) předlohu zpracoval poutavěji a tím pádem lépe, skvěle stupňuje napětí, volí zajímavé postavení kamery a měl zejména větší štěstí na dětské představitele, kteří hrají se skutečným odhodláním a díky nim je celkem stravitelné i jasné ideologické poselství, které je ve filmu obsaženo. Ovšem film paradoxně problematika "rodiny nade vše" jaksi zceluje a hádky mezi sourozenci jsou podány celkem věrohodně, není to jen takové bezduché "pošťuchování" a primitivní tlachání o rodinném štěstí. Kouzlo filmu spočívá především v tom, že pracuje s dětskou představivostí a dětským okouzlením, touhou po nezávazném dobrodružství. To se do filmu podařilo přenést bravurně, i za cenu omezení vizuálních efektů, které bývají součastí každého podobného filmu (a to se snímek paradoxně odehrává ve vesmíru). Vizuální efekty jsou ve filmu jen proto, aby podpořily vyprávění a neobtěžovaly diváka od děje, nechtějí diváka nadchnout faktem, že jsou daleko lepší než v předchozím snímku, který se ovšem omezil pouze na efekty a příběh je odsunut na vedlejší kolej. Tento přístup se mi líbí a bezmezně ho schvaluji. Být o deset let mladší, u filmu slintám nadšením, takhle alespoň vím, co pustit mladšímu příbuzenstvu, až se opět dostaví na povinou rodinnou návštěvu. Zathuru totiž s chutí zhlédnu znovu s nimi. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi kazdy filmovy znalec pozna Jumanji a kazdy vie, ze je to podobne, len tentokrat sa to odohravalo vo vesmire, aj ked Jumanji sa mi pacil o trosku viac. Myslim si, ze pre deti je to aj tak celkom slusny zazitok. Ja som si len spomenul sam na seba, ako by som vnimal taketo filmy ako 10 rocny, samozrejme so slabsimi trikmi a viem si predstavit, ze by som dal tomuto filmu aj 5 hviezdiciek, ale z pohladu dospelaka stacia 3. Hudba bola kvalitna, pripominala mi skor hudobny styl napinavych filmov Johna Williamsa. Sestra oboch surodencov v podani Kristen Stewart je znama ako dcera Jodie Foster z filmu UKRYT (2002). Triky boli tiez celkom v pohode, jednoducho netreba mat velke ocakavania. _________ Tim Robbins - (Otec) +++ Jonah Bobo - (Danny) +++ Josh Hutcherson - (Walter) +++ Dax Shepard - (Astronaut) +++ Kristen Stewart - (Lisa) +++ Frank Oz - (Hlas robota) +++ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Že to bolo s deckami ma mierne odrádzalo a o to viac som sa tešil, keď som sa pri tom bavil. Čakal som otrepané detské frázy (pár sa ich tu aj tak našlo našlo), nezmyselnú pointu a zaspávajúce tempo. Všetko menované malo však svoj úplný opak. Ale asi mi už chýbalo poriadne vypnúť a užiť si klasickú rodinnú nenáročnú jedenapolhodinovku. Ono to vlastne ani nič viac byť nemalo a tak som rád, že som si to mohol vychutnať. Takže po dlhšej dobe by som rád niečo podobné ešte zhliadol, jasné Favreau? 75%. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Maximálně na sobotní ráno, i Kouzelný klíč a Malí válečníci jsou důstojnější podívaná, rozhodně nejde o žádný pořádný film, žádný velkofilm jako Jumanji. Ti dva bráchové byli neskuteční kreténi, hlavně ten malej a ten kosmonaut jakbysmet. Jediným velkým kladem je úžasná Kristen Stewart. Mezi Jumanji a tímto dílem vidím propastní rozdíl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení filmu ztratil Jonah Bobo, představitel Dannyho, tři zuby, a tak mu musely být vytvořeny umělé. (Listeroman)
  • Produkce dlouho uvažovala nad názvem „Jumanji 2“, aby do kin přišli také fanoušci tohoto snímku. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama