Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

predators 

všechny recenze uživatele

Je to piškotí, ale na druhou stranu musím uznat, že to bylo úžasné dobrodružství. Tedy pro ty děti a počítám, že až se na to budou dívat naše děti, bude to pro ně stejně fascinující. Vesmírný prostor byl vytvořen na jedničku, výběr herců taky nebyl špatný. Trochu mi vadili nemotorní ještěři a pro děti asi složitá pointa, ale tu jim rádi vysvětlíme. 60% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý fantasy rodinný film. Sice sem tam pořád viděla tu podobnost s Jumanji, ale jinak dobré. Toto byla ais teprve druhá vedlejší role, ve které jsem viděla Kristen Stewart. Trochu jsem nechápala na konci to, že astronaut byl dospělý Walter, když si přitom přál něco jiného, takže ani ta časoprostorová dimenze mi tam nezapadala, ot už bylo navíc a nedávalo to smysl. Jinak vcelku jsme se bavila, zvláště když Kristen coby zamrzlá sjela ze schodů a bráškové ji poté museli dostat opět do koupelny. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se malá Kirsten Dunst Kirsten Dunst hádala v Jumanji se bráškou, bylo z toho nezapomenutelné dobrodružství. V Zathuře se sourozenecká trojice hádá mnohem více, dějová linka se snaží svého předchůdce až příliš okatě kopírovat, ale nejen kvůli nefunkčnímu finále se mu to zoufale nedaří. Až překvapivě zapomenutelná hra, která divokému Robinu Williamsovi nesahá vůbec nikam. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No... Pokud bych to měla brát jako (volné) pokračování mé milované "Jumanji", je to urážka a tudíž adept zralý na odpad!. Když se ale na "Zathuru: Vesmírné dobrodružství" podívám jako na normální pokus o rodinné sci-fi, musím hodnotit o něco lépe. Ale opravdu jen o něco. Není to zase úplný propadák, ale nemohla jsem překousnout ta kvanta nelogičností, příliš časté promlouvání do duše a směšné chování KRAJNĚ NESYMPATICKÝCH postav. Jedno zhlédnutí bohatě stačilo... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vesmírne Jumanji, snáď ste nečakali viac. Ak si chcete zaspomínať na staré detské časy v ktorých bol jedným z vašich naj filmov, nemali by ste váhať. Ak obľubujete sci-fi, máte dôvod naviac. Len musíte mať na pamäti, že ide o zábavu prioritne určenú kategórii do 15 rokov, z ktorých ste už pravdepodobne stihli vyrásť... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Podle knih Chrise Van Allsburga už vznikl kromě Jumanji také Polární expres (r. Robert Zemeckis, 2004). (imro)
  • Původně měla být Zathura přímým sequelem k Jumanji (r. Joe Johnston, 1995), ale produkce nakonec zvolila nové ústřední hrdiny. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama