Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Legas 

všechny recenze uživatele

Tento německý film by mohl být vzorem pro všechny teenagerovské komedie současnosti. Ne náhodou jsem si při jeho sledování vzpomněl na Rafťáky (tedy pouze v rovině základního náčrtku příběhu). I zde se najde několik uměle vykonstruovaných pasáží za účelem pobavit diváka humorem, ale film narozdíl od svých "soukmenovců" drží pohromadě, vkusně baví a ukáže i skutečné emoce, což je v žánru teenagerovské komedie věc nevídaná. Svůj podíl na tom má bezesporu především hlavní představitel Robert Stadlober. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, kde je mi za hrdinu trapně. Tady jsem se cítil, hlavně ze začátku, hodně trapně. Jinak ale hlavně díky výborným hercům mírně nadprůměrný zážitek. Přesto je hodnocení na čsfd silně nadhodnocené, protože film nejen nevyníká kvalitou zpracování, ale ani originalitou. Od jiných teenagerovských romancí se odlišuje poněkud explicitnějším zobrazením erotiky, především té "chlapecké". To na 80%, které tu film drží, rozhodně nestačí. Pokud se ti moje kritika nezamlouvá, koukni se na Fucking Amal, to je trochu jiná liga. ()

Reklama

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Trochu jiná letní romance. Příběh dospívajícího chlapce Tobiho jenž se zamiloval do svého nejlepšího přítele Achima. Co já NATO? Není to čistá 5ti hvězdičková palba. To by musel být film o kapku depresivnější, zbavený několika (povedených) komických scén. Režisér velice efiktivně pracuje se symbolikou (spadlý strom, loupání kůže, vedro, déšť). Mladí herci jsou téměř všichni velmi přesvědčiví (ti jenž nemají co hrát, jsou pak prázdnými karikaturami). Zejména vyniká Alicja Bachleda-Curus jako láskou zaslepená s větrnými mlýny bujující Tobiho přítelkyně. Ve výsledku velice povedený romantický film o poznávání sebe sama. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dokonalá úsměvná romantika o dospívání, láskách a coming outu v souvislosti se sociálními rolemi v kolektivu vrstevníků, které dokáže obsáhnout všechny nabízející se stránky situace. Zatímco festivalové GLBT snímky se utápí ve strojené uondanosti a sebestřednosti, tento mainstreamově pojatý příspěvek žánru exceluje na všech frontách. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nějaká ta klišé a zaběhlá schémata se ve filmu objeví (je to přeci jen dost mainstreamově pojatej film), ale Letní bouře je vkusnej a velmi dobře natočenej i zahranej film, kterej má koule. Moc psychologicky propracovanejch a silně emotivních filmů o teenagerech a pro teenagery sem neviděl. Vlastně mě teď žádnej jinej nenapadá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)

Reklama

Reklama