Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Láska je láska...Dva nejlepší kamarádi z nichž jedem začíná cítit k tomu druhému víc než jen přátelství. Sympatický film o prvních láskách a hledání vlastní identity zasazený do prostředí tréninkového veslařského tábora, kde se postupně příchodem letní bouře vše vyhrotí...Přirozené herecké výkony hlavních představitelů Roberta Stadlobera a Kostji Ullmanna jsou hlavním kladem nadprůměrné komediální romance, která vkusně a s humorným nadhledem líčí trampoty s dospíváním a objevováním sebe sama. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Es ist egal, es ist mir ganz Wurst... Co tak čekat od teenagerské komedie z Bavorska, že? Leč pozor, v případě Sommersturmu je tu hned několik udivujících překvapení - nejedná se o teenagerskou komedii v pravém slova smyslu, ale spíš o teenagerský film (drama se u této letně rozvolněné látky zdráhám napsat), v kterém se navíc snoubí bytostně naléhavá tématika Gus Van Santovských snímků, hledání identity s probouzející se homosexuální orientací a její uvědomování si, a romanticky laděné love story, která má ovšem díky výše zmíněným okolnostem trochu neočekávaný průběh... Marco Kreuzpaintner natočil film až překvapivě vkusný, citlivý, téměř křehký, jak se sluší v otevřené společnosti i civilizačně liberální, v němž krásná letní atmosféra laskavě překryje traumatizující zkušenost. Symbolické střídání počasí (počáteční uvolněnost slunečných dnů a azurové oblohy x vnitřní konflikt symbolizovaný deštěm a bouří), metaforický běh džunglí vysokých trav, jakýsi kult mladého (mužského) těla, který mi nevadil ani jako heterosexuálovi. Možná nejlepší teenagerská ,,komedie", kterou jsem kdy viděl... Podobné filmy: Latter Days, Beautiful Thing, Láska je láska, Kluci nepláčou ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

V rámci současné německé kinematografie nepochybně výjimečné, ale rozhodně ne natolik, abychom skládali pocty na mezinárodních festivalech. Uvěřitelná je jen linie Tobiho coming outu, bohužel zabalená do tuctu nahodilých nesmyslů a ve výsledku se tříštící do nijakého závěru. Robert Stadlober sice není můj favorit, ale hrál dobře a koneckonců ta jeho kariéra taky někam směřuje, tak budiž. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dokonalá úsměvná romantika o dospívání, láskách a coming outu v souvislosti se sociálními rolemi v kolektivu vrstevníků, které dokáže obsáhnout všechny nabízející se stránky situace. Zatímco festivalové GLBT snímky se utápí ve strojené uondanosti a sebestřednosti, tento mainstreamově pojatý příspěvek žánru exceluje na všech frontách. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nic nečekal, a už vůbec ne že se budu bavit. Rozuměj gaye nemám rád, přijde mi to nepřirozený a nechutný. Ale ve stylu komedie? No dobrá dám tomu šanci. No a nakonec jsem byl mile překvapen. Herci parádně přirozený a celej film kterej hýřil barvama byl příjemnej. Překvapivě líbilo. Go west! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)

Reklama

Reklama