Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Trochu jiná letní romance. Příběh dospívajícího chlapce Tobiho jenž se zamiloval do svého nejlepšího přítele Achima. Co já NATO? Není to čistá 5ti hvězdičková palba. To by musel být film o kapku depresivnější, zbavený několika (povedených) komických scén. Režisér velice efiktivně pracuje se symbolikou (spadlý strom, loupání kůže, vedro, déšť). Mladí herci jsou téměř všichni velmi přesvědčiví (ti jenž nemají co hrát, jsou pak prázdnými karikaturami). Zejména vyniká Alicja Bachleda-Curus jako láskou zaslepená s větrnými mlýny bujující Tobiho přítelkyně. Ve výsledku velice povedený romantický film o poznávání sebe sama. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Povedené osvěžení žánru letní romantiky pro teenagery. Hlavním problémem tohoto filmu je (z mého úhlu pohledu), že hrdina se kvůli lásce vykašle na nádhernou Alicju. Tahle výstavní kočička umí hrát, svádět a pohrávat si s mužským obecenstvem pouhým pohledem. Ale vážně, příběh je jednoduchý a veze se na trochu moralistické/poučné vlně. Herci a scénář ho vcelku drží, kamera si hraje s přírodou seč jí síly a rozpočet stačí. Pro 4% publikum asi povinnost, pro ostatní příjemná zábava - překvapivě ze země Uweho Bolla a Doktora z hor;-) Tobi a Achim jsou nejlepší kamarádi a společně jednou na letní soustředění - tam je čeká tréninkový dril a vztahové komplikace, vše vyvrchoilí o jedné letní bouři... 75% ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Nejsem gay, ale ocením kvality dobrého filmu a zajímavého a dnes aktuálního tématu, které bylo dřív tabu, na druhou stranu nemůžu nevidět zoufalé spojení těch nejprovařenějších klišé, které nakonec dává filmu jistou psychologickou nevěrohodnost. Já jem prostě neuvěřil že by kdokoli na místě hlavního hrdiny v jistých chvílích takhle jednal, škoda, protože příchod bouře během které se vše vyhrotí a obrazně řečeno se láme chleba v sobě měl velký potenciál... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Před letní bouří je cítit ve vzduchu zvláštní elektrizující napětí a všechno okolo zhoustne, proto musí bouře přijít, aby se vzduch mohl vyčistit a mohlo se zase volně dýchat. Tak to samozřejmě není jenom v přírodě, ale i mezilidských vztazích, které dokážou být někdy strašně komplikované. Také to může být jedna z metafor, která definuje vnitřní pochody jedince. Kreuzpaintner citlivě natočil film na citlivé téma. Všechno tu působilo reálně, civilně a přirozeně. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

I když děj je nereálný a některé situace víc než přitažené za vlasy, dávám plný počet bodů. Především za vynikající herecké výkony Roberta Stadlobera v roli Tobiho a Kostji Ullmanna v roli Achima. Dabing byl ve většině případů velmi dobrý. Skláním se před překladatelem německého textu, protože vymyslet na otázku: „A kde jsou ty holky z Berlína?“ odpověď: „Abys doudil moudí, co?“ považuji za skvělý husarský kousek. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)

Reklama

Reklama