Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Luther Sledge (James Garner) je šéfem partičky zlodějů, kteří plánují ukrást zlato ukryté ve skrýši ve vězení. Poté, co se jim tento téměř nemožný kousek skutečně podaří, zjistí, že mají mezi sebou zrádce.  Zdařilý westernový snímek, plný nečekaných zvratů a divokých přestřelek, uvádí Jamese Garnera v roli padoucha. Snímek začíná scénou, kdy si Sledge zrovna užívá vášnivé chvilky se svojí dívkou (prostitutkou) a jeden z jeho kumpánů je zastřelen. Sledge předstírá opilost, vraha zabíjí a briskně opouští salón. Zjišťuje však, že má v patách pronásledovatele, který ho chce vydat spravedlnosti. Podaří se mu získat zlato a uchránit vlastní svobodu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Od poriadneho westernu očakávam, riadnu spŕšku výstrelov, tvrdých chlapov, cval koní prériou, rôzne bojové formácie a stratégie, ktoré rozumne pomôžu prekonať prekážky protivníkov, alebo prepracované dramatické vystupňovanie. Aj keď je Sledge podstatne starší film, čo to zo spomenutého som v nom našiel. Celkom dobre vyznela výprava ako aj postavenie Sledga do nie raz ľahkej situácie, ktorú vždy riešil chlapsky a spravodlivo. Dosť zanedbane bol podaný učinený prevrat, keď zbytok Sledgovich chlapov sa spojil s nenásytným starcom. Niektoré momenty si zaslúžili viac rozpitvať a pridať filmu viac než priemerné "posadenie do sedla", ktoré by film pozdvihlo ešte viac. 50% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poctivý spaghetti western bez bázně a hany. Snímek má energii, švih a hlavně to, co se od spaghetti westernu očekává. Divoké přestřelky, zvraty a prach mezi zuby. Pro mě vcelku neznámý počin, který se od ostatních přeci jen trochu liší. Je v něm vidět americký vliv na koncepci vizualizace a pojetí. A to výsledku krapet uškodilo. Přesto se rozhodně jedná o velmi zdařilý rodokapsový film s hrdinou, který se jen tak nedá a docílí svého cíle. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western s výraznou americkou účastí. V hlavní roli se objevuje James Garner, tentokrát jako zločinec, který dostane zálusk na pečlivě střeženou zásilku zlata. S pomocí starého zloděje vymyslí originální plán, jak zlato získat. Jenže žádný člen Garnerovy bandy se nehodlá dělit. Líbila se mi nečernobílost hlavních postav, ve filmu nejsou téměř žádné kladné postavy (s výjimkou ženské role Laury Antonelli, která se naštěstí moc neobjevuje), ale také žádný čistý záporák. Jistě, většina postav je spíše do černa, ale mívají svoje světlé chvilky. Garner začíná jako drsný zlosyn, ale postupně se projevují i jeho lepší stránky. Oproti tomu John Marley začíná jako celkem sympatická postava, ale také se během filmu vybarví. I když je pravda, že u něj ta proměna byla celkem náhlá. Co se mi nelíbilo, byla zmatenost vyprávění, podtržená tím, že ze začátku to vypadalo, že Garner má jednoho parťáka, pak dva další, a pak se objevili zničehonic další členové jeho bandy. Ti jsou celou dobu v pozadí a později se z nich projeví snad jen Bruno Corazzari. Jinak ze začátku jsem doufal, že film zůstane ve sněžném prostředí hor, ale už po deseti minutách jsme zase doma v okolí Almerie. Ferriova hudba až na ústřední písničku nic moc, příliš moderní a tak trochu psychedelická. Shrnu-li to, dostat to do rukou lepší režisér, než italský v podstatě začátečník Gentili a americký dohlížitel Morrow (který toho taky moc nenatočil), mohlo se jednat o skvělou záležitost. Takhle je to jen lepší nadprůměr. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Spousta přestřelek, charismatický Garner coby lupič Sledge vede svou bandu do pevnosti, kde se ukrývá velká spousta zlata, která je však strážena velmi schopnou profesinoánlní jednotkou, přičemž se bandité zapletou při cestě ještě s šerifem fanaticky dodržujícím zákon, ten je pronásleduje. Ovšem šerif ani pevnost nejsou největším problémem, jsou jím oni sami, osm mužů a v čele Sledge, kdo si nakonec odveze vše.. anebo nic..?!! :-) ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama