Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a pistolník Latigo uteče před svou vyvolenou a jejími přítelkyněmi, když cítí, že by se musel věčně podřizovat jen bláznivým ženským nápadům. V malém městečku, kterým právě projíždějí, tajně vystoupí z vlaku a vzápětí se nechá najmout za šerifa s měsíčním platem sto padesát dolarů. Vůbec se přitom nepozastavuje nad tím, že stejné zaměstnání tu před ním v krátké době vystřídalo hned několik mužů a někteří při jeho vykonávání skončili tragicky. Jeho zdánlivé lehkomyslné rozhodnutí plyne z toho, že necití žádnou povinnost zůstat zde navždy. Za pomocníka si vybere dobrosrdečného bývalého pomocníka od koní Juga Maye, s nímž se pokouší znovu zavést ve městě klid a pořádek. A protože se Latigo v něčem od místních mužů přece jen odlišuje, stává se brzy také předmětem milostného zájmu... Komediální western natočil režisér Burt Kennedy, který neskrývá své okouzlení žánrem a zároveň i chuť se vysmát některým jeho zavedeným vzorům. Volně přitom navázal na svůj snímek Podporujte svého šerifa! a hlavní roli opět svěřil Jamesu Garnerovi, stejně jako využil řadu stejných představitelů do vedlejších postav. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Han22 

všechny recenze uživatele

Dva roky po podporujte svého šerifa vzniklo prakticky ve stejném obsazení "pokračování". Uvozovky proto, že jedná se nový příběh s novými postavami. Do malého městečka tentokrát přijíždí sňatkový podvodník se závislosti na ruletě, kterého si uprostřed války majitelů dolů spletou s pistolníkem. Jenže jednička ač ztřeštěná komedie se dala brát i vážně a byla i napínavá, tohle je už čistě šaškárna, kde všichni přehrávají a šaškují až to hezký není. Zejména ta ohyzdná, pološílená Patience mě nebyla sympatická ani trochu. Na originál se to nechytá, místy jsem kroutil hlavou, ale je pravda, že jsem se nenudil a místy slušně zasmál. Průměrné 3*. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je postava hraná J.Garnerem stejně rychlá se zbraní jako ta v předchozí komedii Podporujte svého šerifa, tady si ani jednou nevystřelí a veškeré komplikace řeší mazaností. Do popředí se dostává nemehlo hrané J.Elamem (v Šerifovi zástupce Jake), což je herec, jenž svých deset minut filmové slávy prožil na zapadlé železniční stanici (etuda s otravnou mouchou) těsně předtím, než z vlaku vystoupil Charles „Harmonika“ Bronson. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Je zpět. Na rynku "Horní Dolní," v ringu místního cvrkotu klevet. Štramák gest. Lord tref, i s "drsně" vyhlížejícím společníkem. Kohoutkem otočí. Pif paf. Roztočí střelný prach. Mluví zbraní, žertem. Ohromuje muškou ze zlata. Své "ladies" poctí pevným bělostným úsměvem. Achich ach. A pak znovu práskne do bot, do toho. Jako cukrář připraví ten nejsladší dort. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že dvakrát do stejné řeky se vstupovat nemá. "Podporujte svého šerifa!" je úplně někde jinde. Obdobné herecké obsazení nenaplňuje to, co se od něho dalo čekat (akorát James Garner s Jackem Elamem poměrně válí, ovšem svým minulým hrdinům se nevyrovnají) a některé scény působí křečovitě (feministicky laděná rvačka v baru). Na druhé straně jde ale pořád o solidní zábavu na nedělní odpoledne. 50%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na útěku před svou dotěrnou ex-milenkou Goldie (Marie Windsor) se hazardní hráč Latigo Smith (James Garner) ukryje ve zlatokopeckém městečku Purgatory. Zde je považován za obávaného pistolníka Swifty Morgana, kterého najal plukovník Ames (John Dehner), aby držel v šachu jeho rivala Taylora Bartona (Harry Morgan)... Westernový specialista Burt Kennedy se v mých očích začíná pomalu stávat specialistou na westernové parodie (moje osobní skóre - 3 vážné filmy x 3 parodie ). Na podporujte svého šerifa to nemá, ale je to lepší než Dirty Dingus Magee. A James Garner v hlavní roli zase nemá chybu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Vlak v úvodních titulcích a závěrečné scéně jede po coloradské úzkorozchodné železnici Durango & Silverton, jejíž tehdejší název byl Denver and Rio Grande Western. (sator)
  • Do úvodní melodie filmu, kdy krajinou jede vlak, je namíchaná píseň „Orange Blossom Special“ autora Ervina Thomase Rouse. V Československu píseň počeštila a nazpívala skupina Greenhorns pod názvem „Oranžový expres“. (sator)

Reklama

Reklama