Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dramaticko-psychologicko-kriminálně-skoroerotický film s docela příjemným klavírním soundtrackem, moc pěknou Dianou Laneovou a kopulačními scénami na neobvyklých lokacích (v kině na dnech francouzského filmu, na chodbě činžáku, na toaletách v kavárně). Co se týče Richarda Gerea a toho druhého fešáka, kdyby tam místo nich hráli takoví ti dřevění panáci, co se používají při fotbalových tréninzích jako zeď, asi bych to ani nezaregistroval. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Rád by som videl Chabrolov originál "La Femme infidèle" z roku 1969 a moje hodnotenie tohto filmu by bolo možno prísnejšie a "objektívnejšie", ale dovtedy musím priznať, že týmto absolútne neoriginálnym a miestami klišéovitým filmom (hold osud každého "erotického thrilleru", ale vlastne KTORÉ ŽÁNROVÉ FILMY NEPOUŽÍVAJÚ KLIŠÉ??!! :-)) na mňa Lyne zapôsobil, herci ma presvedčili (možno až na amanta Martineza), kamera bola vydarená, hudba ma dojala a atmosféra bola zmyselná, obsesívna, preniknutá pocitom viny (Lane) a poníženia (Gere), naznačujúca neodstrániteľnú "čiernu škvrnu" na dovtedy normálnom, nudne-harmonickom, ale čistom a vernom manželskom vzťahu. Žiaľ, vždy bude platiť, že zvodnosť, lákavosť, nekontrolovaná emocionalita a dobrodružstvo hriechu (ublíženia) má vždy "navrch" v súboji s ubíjajúcou racionalitou, "nudou", stereotypom a asketickosťou (odriekaním, sebakontrolou) dobra ! .......ale musím sa priznať, že po tak kladnom prijatí tak obyčajnej romantickej "ženskej" drámy sa začínam cítiť ako "žienka domáca"... :) ()

Reklama

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa idete pozerať na film s tým, že nič o ňom neviete, častokrát vám vyrazí dych. To isté sa stalo v tomto prípade, kde zaujímavú dejovú podstatu kazia časté erotické scény, niekedy hraničiace s tým, čo možno ukázať v bežnom trileri/dráme. Tá sa ale úplne stráca nedomyslenou scénou v "knižnici", keď sa zvrtáva už do iného príbehu, mierne obaleného až nechutnosťou. Je však vidieť, že príbeh je predsa len iný ako bežné televízne filmy, cítiť to aj na hudbe a v tomto prípade aj zbytočne dlhom čase; no celkový dojem napokon zdvíhajú excelentné herecké výkony Gere - Lane. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD (4:3) - Průměrný thriller, který ničím zvláštním neoslní. Na dvojici Lane&Gere jsem se těšil, protože Noci v Rodanthe byl fakt pěknej film, ale tohle bylo nic moc. Závěr nebyl nikterak vygradovaný, čili s hodnocením určitě nepůjdu moc vysoko, tedy 55%. // NOVA (8.6.2014) - Zvedám na 60% (with J.) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem Lyneova fanynka (může vůbec nějaké mít?!), ani nefandím erotickým thrillerům (stopáž tohohle dílka opravdu vzrušující není), tak mě tento film zaujal. Už jen z toho důvodu, že se v něm víc děje než tlachá ve stylu "Miluju tě!", "Miluješ mě?". Nic vlastně není komentováno, jak se často stává u daleko horších snímků, mimo jiné hlavní hrdinka působí dost přesvědčivě (o to horší je to u Gera, ten je až příliš kladně uťápnutý). Co už tak moc přesvědčivé není, je vyhrocení celého jakoby trojúhelníku. Škoda, mám za to, že se film slibně rozjížděl a skončil v předvídaných klišé. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama