Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádherný lyrický film o skryté touze a rozvrácených emocích.
Mladý Tully Coates je místní lamač srdcí. S trochou nadsázky se dá říci, že má každou noc jinou dívku. Mladší bratr Earl je jeho pravým opakem. Jejich jediným společným poutem se stává Ella Smalley - inteligentní a vyrovnaná dívka, která odjíždí z Nebrasky na praxi na veterinární klinice.
Jejich otec, farmář, stále velmi těžce nese rány z nedávné minulosti. Rodinné srdce však začne znovu bít, když na povrch vyplavou stará tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film odehrává kdesi na americkém venkově, takovém tom zapadlém koutu světa, kde mezi nekonečnými lány kukuřice občas zasvítí farma bílých prken a sem tam dokonce nějaké to městečko. Čas tam plyne jinak, pomalu. Všichni se tam znají, všichni o sobě vědí vše a jedinou možností jak po dni na poli změnit myšlenky je hospoda a kino. Ačkoliv se náš film odehrává právě tam a zdá se, že by se mělo jednat tedy o nudnou záležitost, opak je pravdou. Film si sice drží línější tempo, to ale nemění nic na tom, že konci dojde k zajímavému zvratu. A jak jsem tak seděl sám večer přikryt fleesovou dekou, protože mi přijde zbytečné ještě topit a venku v podvečer už bylo opravdu hnusně, zatoužil jsem také jen tak v teplém létu někde pod rozložitou korunou stromu ulehnout na obří haubnu amerického křižníku s pihatou inteligentní Ellou, poslouchat s ní staré šlágry po očku po ní pokukovat a povídat si o životě. Jo.. taky to behvávalo, ale už je to někde pryč... Bohužel, pro někoho už přeslazeného tou romancí - možná bohudík se film z romantiky přesunul k exekutorům a začalo jít do tuhého... Dávám tedy za tři hranolky, byl jsem spokojen. * * * ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Neznám holku, která by ve svém životě nepotkala frajera jako je Tully Coates (tuli tuli :). Frajer, ze kterého se nám podlamují kolena, srdce nám buší jako o závod a v jehož přítomnosti začínáme rudnout, ztrácíme řeč a nedokážeme rozumně uvažovat. Frajer, který to s holkama umí a dokáže jim ze života udělat pro pár chvil ráj na zemi a vzbudit v nich pocit, že jsou ty nejkrásnější a nejúžasnější princezny na světě. U kterého holka ani nedoufá, že by mohla být zrovna ona tou, která u něj zvítězí a on se třeba do ní i zamiluje. Rovnou totiž počítá s tím, že jí za chvíli opustí, a když to přijde, bude to strašlivě bolet, přesto ale na něj bude pořád vzpomínat. A stejně jako ten frajer, existuje i další člověk, kterého máme každý z nás. Je to člověk, kterého vídáme denně, nikdy jsme s ním nevedli jinou než takovou tu povrchní konverzaci o všedních věcech, ale těšíme se na něj, protože nám rozsvítí náš den svým upřímným zájmem o nás, nebo jen svým úsměvem. A konečně nesmím zapomenout na naše milé příbuzné. Jako by bylo pravidlem, že když jsou dva bráchové, jsou každý úplně jiný. Jejich vzájemná odlišnost jim ale samozřejmě nebrání v tom, aby se měli tak rádi, jak jen to sourozenci dokážou, aby se o sebe báli, smáli se spolu a prožívali každý den naplno.V tomhle filmu najdete všechny typy výše zmiňovaných osob, přítomných v životech každého z nás. Zároveň i spoustu opravdu příjemných situací ohledně lásky, ať už partnerské nebo té rodinné, které vám připomenou váš život a vaše zážitky. S tímhle filmem se vrátíte do vašich bezstarostných let a opravdu maximálně si to užijete. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

74%. Snímek za málo peněz, který se sice rozjíždí trošku pomalu a některé rozhovory jsou zezačátku strnulé a tím i úsměvné, ale postupem času se dostávají na povrch nové skutečnosti. Postavy se vyvýjejí, charaktery mění podle nových informací. Není to vůbec až tak špatný film, škoda trošku toho úvodu, který je jakoby bez dechu a člověk čeká co bude dál. Nazval bych to nezvislé rodinné drama, kdy český název filmu mi vůbec nesedí. Na to, že filmu je hlavní postavou obrovský sukničkář a minimálně 2 soulože tam jsou naznačeny, tak nakonec film z tohohle pohledu je naprosto sterilně upjatý. Možná i trošku větší odvaha v téhle oblasti by film více okořenila. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Letní milostná romance s mnoha krizemi ve vztazích a v rodinných poutech. Tento film získal ocenění Nejlepší film a Nejlepší režie na Mezinárodním filmové festivalu v LA a i na jiných. Jde o příběh, jak vesnický playboy se nakonec opravdu zamiluje do nevýrazného káčátka a tak alespoň jeho bratrovi režisér dohodil náhradu za jeho dřinu a plachost. Film je natočen podle románu, což by mohlo být zajímavé čtení na letní prázdniny. A jestli ještě žijí, určitě jsou šťastní ... ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled velmi pomalu se rozvíjející děj filmu o tom jak utajovaná rodinná historie ovlivňuje současné životy jejích členů. Celý příběh protíná rodící se silné citové pouto jednoho z bratrů k velmi bystré dívce. Celé dílko působí křehce a jemně, tvůrci filmu jakoby si jen lehounce pohráli s pocity hlavních hrdinů, jen tak po povrchu, jako když foukne do peříčka..žádné hloubkové studie charakterů a o to, myslím, šlo. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama