Reklama

Reklama

Zkáza spolku gentlemanů

  • Velká Británie The League of Gentlemen's Apocalypse
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu jsou bizarní postavičky z anglického seriálu League of Gentlemen, které ožily a brání se proti tomu, že se jich jejich autoři - scenáristé - snaží zbavit a pohřbít jejich městečko, protože se rozhodli začít psát nový seriál bez nich. Ocitnou se tak v boji nejen proti scenáristům v současnosti, ale i proti postavám z nového seriálu. Zasáhnou i do historie, ocitnou se na dvoře krále Williama III., kterého chce zabít trojice jiných, katolických spiklenců za pomoci padoucha Pea a ďábelského homunkula. Celý děj se prolíná, takže postavičky žijí i v hroutícím se světě svého seriálu i v realitě, seriál a realita se prolínají a vrcholí apokalypsou, aby poté vše uzavřela překvapivá pointa. (ariva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

KajunkaB 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to jako neznalá tak hodnotím tak jednou hvězdičkou, pokud jste ale “local” tak si smlsnete. Jasně, je to obrovská kravina ale to je podstata celého seriálu. Jediné. co by se dalo vytknout jsou obě zelené příšery jejichž animace byla na úrovni chobotniček, ale jinak vše skvěle funguje a já si užila zapojení všech čtyř Gentlemanů do děje. A jako bonus můj oblíbený pan veterinář šáhl na zvíře a ono nezemřelo. No krása :D ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál na jehož motivy film vzniknul jsem nikdy neviděl a doufám, že ani neuvidím. Děj je strašně zmatený, drtivá většina vtipů mi přišla spíš trapná a nechutná, zasmál jsem se možná jednou za celou stopáž. Kromě toho celá ústřední trojice mi byla krajně nesympatická. Určitě jsem viděl už i horší komedie - odpad dávám jako odpověď zdejším vysokým hodnocením. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Rozhodne by tu mal byť pri komédii aj žáner fantasy. Pomohlo by to k predstave o tomto filme, ktorý sa popisuje naozaj ťažko. Od základnej zápletky, ktorou je reálna existencia postáv zo seriálu vysielaného vo Veľkej Británii a ich snaha o spojenie sa s "našim" reálnym svetom sa odvíja hotový kolotoč šialených a svojím spôsobom aj typicky britsky vtipných situácií, ktoré postupne vyústia v jedno veľké chaotické vyvrcholenie. Atmosféra filmu chvíľami pripomína humor Monty Pythonov, chutnučké kameo Bernarda Hilla zase Mirandu Richardson v Čiernej zmiji a diabolský David Warner a jeho metódy zase asociujú hororovú paródiu. No, vyberte si čo chcete, toto je každopádne jeden z tých bizarnejších filmových zážitkov. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, kupodivu to vůbec nedopadlo špatně. Fekálnímu humoru se to sice nevyhnulo, ale i tak v tom je něco vtipného a příběh to má taky zajímavý. Vůbec je fajn vidět tenhle koncept s nějakým pořádným dějem a o to větší radost je vidět, že to jde dohromady. Bůhvíjak dokonalý ten výsledek sice není (ostatně i u seriálu se mi líbil jak jaký díl) a znova to vidět nemusím, ale na jedno zhlédnutí to bylo fajn, bavil jsem se u toho a seriál to ukončilo důstojně. Lepší 3* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen takova kravina, ale zabavnost se tomu uprit neda. Problem je, ze o serialu jsem v zivote neslysel, takze mi chvily trvalo, nez sem se rozkoukal a zorientoval se. Ono tomu ani moc nepomaha ze zacatku celkem zmatenej dej, nastesti se to pak uklidnilo a vyrysoval se docela zajimavej pribeh o serialovejch postavach, ktery se dostanou do skutecnyho sveta a do toho vedlejsi linie s tema samejma postavama v nejakym historickym dramatu. Navic kazdej herec tady hraje tak deset postav a jedna fakt libovejsi nez druha, samy magori nebo hnusaci. Skoda, ze tu nebylo vic vtipu, protoze kdyz uz tu nakej je, tak se mu vetsinou neda uprit urcita originalita a vetsinou je fakt vtipnej. Precejen po tom ultimatnim uvodu s velkym elektrickym dildem a zirafou sem cekal nejakou komedialni jizdu a ono to nakonec bylo bohuzel jen sem tam o naky vtipny scene. Dal film taky trochu srazi lacinejsi zpracovani, nemluvim o nic moc tricich, to sem ostatne cekal, ale cely to pusobi tak nak televizne. Nicmene film jsme si stejne pustil kuli Simonu Peggovi a nastvalo me, ze sem si ho tady ani nevsim. Takze celkove zajimavej pribeh, sem tam nakej vostrej vtipek, ale na vic jak lepsi 3* to nebude. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama