Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá hororová téma! Lenže tak neskutočne zlé prevedenie! Takmer 70 minút filmu sa nič (ale absolutne nič) nedeje. Veľmi pomalé, až prispaté tempo filmu je obrovským mínusom a sklamaním. Až posledných 20 minút ukazuje aký obrovský mal film potenciál a aká veľká hororová gore zábava to mohla byť. Keď už mutanti prídu na povrch a začne ich aj režisér ukazovať a jeden z nich sa vláme do bytu ženy fotografa, naberá to naozaj dobré grády. Začnú sa ukazovať mŕtvoly, predvedú sa dobré masky mutantov a atmosféra je aj vdaka hudbe naozaj dobrá. Lenže už je koniec filmu. Veľká škoda. (v tomto prípade by som remake určite privítal) ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Znamý horor C.H.U.D. neobsahuje prakticky žádné násilné scény, ale má úžasnou atmosféru, nasáklou chudobou a špínou z ulic a kanálů, která se kombinuje s policejními kancelářemi a vyšetřovacími místnostmi. Neni to nic převratného, ale je to velmi příjemná podívaná na celkem dobrý příběh, herce a masky. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Perfektní americké hororové béčko z 80-tých let, ve kterém je obsaženo téměř vše, co fanoušek od snímku podobného ražení může očekávat. S typickou dobovou hudbou zvou tvůrci dílka na exkurzi do podzemních prostor New Yorku, kde může divák narazit nejen na "podzemního" bezdomovce, ale i na něco mnohem nepříjemnějšího. Příběch je jednoduchý, nijak nekomplikovaný. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a ztvárnění kanibalistických humanoidních podzemních obyvatel - C.H.U.D.ů - je dokonalé. Interiéry podzemí i špinavé ulice s valícím se mlžným oparem jsou přesně stvořené pro mizení obyvatel New Yorku, kterému se snaží přijít na kloub všechny hlavní postavy v čele se správňáckým policajtem. Dílko stojí především na napětí, takže humor nemá moc prostoru, i když pár krutých hlášek přeci jen padne. Hláškuje především místní fotograf, který kromě focení své přítelkyně fotil i bezdomovce v podzemí města, takže se do pátrání také přimotává. Kromě napětí se divák dočká i obstojné várky povedeného gore, nezbytné sprchové scény i padouchů z řad lidských protagonistů filmu. Výsledný dojem je příjemné béčko s optimální stopáží bez výraznějších hluchých míst, které nemohu ohodnotit jinak než pěti hvězdami. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Promě absolutní napínavá bomba. Hudba je napínavá a pomalá,čekal jsem v závěru nějaký jatka,ale ty se nekonaly. O to víc jsem se bál při konci,souboj C.H.U.D.a a ženy v domě,pronásledovaní ve stokách. Horor je točen dost realisticky,záživně a děsivě. Je to laciný,ale to co je laciný neznamená,že je to špatný. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

No jasné, pamätám sa na tú masáž trailermi na kazetách od intersonicu voľakedy začiatkom 90-tych. Vyzeralo a znelo to tak brutálne, zmutovaný bezdomovci kanibali vyliezajúci z kanálov, dokonalý námet na hororové béčko. Nakoniec to bola hlavne nuda kde sa skoro nič nedialo a len v závere bol ten trailerový záber na mutanta s predlžujúcim sa krkom. Dnes ma pomalý dej riešiaci záhadne miznúcich somrákov bavil viac vďaka solídne fungujúcej kanálovej atmosfére a potešil aj Daniel Stern ako hipisácky šéfkuchár zo santusáckej vývarovne. Prekvapivo ma menej bavili akčné scény pretože boli proste zle a nudne natočené a "somrotanti" príliš dementný, stupídne bublajúci, gumený a mali žiarovky miesto očí. Záverečné riešenie situácie bolo potom americké jak divá sviňa, vyhodili do vzduchu dodávku nad poklopom do kanála a akože je hotovo. Zaujímavé mi prišli len dve scény, mutanti klaňajúci sa zeleným toxickým sračkám a stretnutie s komandom ako z Votrelcov. Chcelo by to kurevsky poriadny remake, lebo ten potenciál je fascinujúci! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)
  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama