Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Elio 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo překvapivě hodně zábavné. Poté, co jsem viděla Atlantidu i Ostrov pokladů, jsem tomuhle animáku moc šancí nedávala, protože předchozí jmenované sice nebyly špatné, ale nijak zvlášť mě také neoslnily. Tady mě ale čekal povedený soundtrack, pěkná animace a hlavně skvělý, chytrý humor, který docení pravděpodobně více dospělí než děti. Za mě super, akorát dlouhé a příjemné odpočinkové pokoukání. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Popri Dumbovi najlepší disney!!! Tá animácia má tak neskutočný groteskný a miestami sitcomovský potenciál až som chvíľami neveril vlastným očiam. Dynamike sa novodobý shrekovia, či doby ľadové zatiaľ sotva priblížili. A nejaké to nutné zlo vo forme toho vyžadovaného morálno emocionálneho precitnutia bolo naozaj iba formálne. Super! ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Mrs.Bailey, Mr.Lama (musel přece hodnotit krále - lamu ...), ivuse ... Král zlobil, nedopřál vládu moudřejším a chtivějším, byl samá zábava a dělal do showbiznisu a toužil po věcech, které mu nepatřily a za to ho stihl (ne)spravodlivý trest od jeho "ministryně dýmějového moru", byl proměněn, byť jen nedopatřením, na lamu. Dobrý sedlák Pacho mu chtěl pomoct (a samozřejmě i sobě) a tak se do toho pustil. Zajímavý příběh se spoustou úžasných dialogů (Tys mě chtěla zabít? Ne, tvé tělo mělo být trvale přeloženo.), piety (Tak, mrtvější už nebude. Do práce!) a kulinářských specialit (Dvakrát pálení žáhy a smažený pražec na dvanáctku!). Co mě trošičku sklamalo, byla animace. Být tento příběh animovaný "shrekovsky", byla by to pecka. Ale přesto to pobavilo, nebudu se bránit ani dalšímu shlédnutí, účel byl splněn. Dávám 4 hvězdičky - 70% a volám, král je lama, ať žije král! Hm, a dovolím si malou reklamu na jiný Příběh krále ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh o vladárovi premeneného na Lamu bol fajn ale grafická stránka na rok vzniku nijak moc výrazná dosť sa strácala v príbehu a na ten vysoký rozpočet to vyznie ako nízko nákladová rozprávka určená priamo ako video film, cez určité negatíva to ale určitý priemer dosahuje aj keď nič prevratné sa fakt nekoná. Presnejšie by som dal tejto rozprávke tak 50% nič viac si z mojho pohľadu nezaslúži. ║Rozpočet $100miliónovTržby USA $89,302,687Tržby Celosvetovo $169,327,687 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak dějově se to docela dalo, protože to je většinu času buddy movie, horší je všechno to ostatní. Většinou nesympatické postavy, hodně infantilní humor, druhá půlka je docela nudná, hlavní záporačka se do toho vůbec nehodí už jenom svým vzhledem a celkově mě ten film moc nezaujal. Spíš mi to přijde jako lehce podprůměrný animák, na který člověk brzo zapomene. Zajímavé, že čím víc "klasických Disneyovek" vidím, tím narážím na stále horší, asi bych si od nich měl dát pauzu. Hlavně ale teda nechápu, kde se tu vzal ten mýtus, že "to je pro odrostlejší" a že "se pobaví hlavně dospělí", jelikož pravda je úplně jiná, každopádně mě Není král jako král (což mi btw přijde jako lepší název, než ten originální, odkazující na předlohu, se kterou nemá pranic společného) fakt moc neuchvátilo. Jak píše uživatel flouny8, ničím to nevybočuje - snad jen tím, že to (naštěstí) není muzikál. Což sice je klad, ale pořád je to málo. Lepší 2* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama