Reklama

Reklama

Papoušek a poklad

Obsahy(1)

Amazonka 1850 - piráti našli a zakopali poklad, sledoval je papoušek, který se po letech objeví v rodině patnáctiletého Sama. Samův život probíhal bezstarostně až do doby, kdy jeho dědeček, kterého má velmi rád, musel do nemocnice. Od této chvíle se musí starat o jeho papouška. Spolu s ním se vydává na dalekou cestu, při které pátrá po pokladu, jenž před stopadesáti lety ukryli piráti. Zažívá celou řadu nebezpečných dobrodružství a nakonec je jeho úsilí korunováno úspěchem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo by ste povedali na film, v ktorom si jednu z hlavných úloh zahral papagáj? Nie nejaký digitálne animovaný papouch, ale živý pestrofarebný operenec z čeľade ara. Myslíte, že je to blbosť, na ktorú môžu pozerať tak akurát deti v predškolskom veku? I ja som si to myslel. No i tak som si austrálsky snímok "Papagáj a poklad" pozrel. Nakoniec to nebola až taká infantilná, detská somarina ako som očakával. Jedná sa o jednoduchý dobrodružný, rodinný film o pátraní po poklade, ktorý pred stopäťdesiatimi rokmi (v roku 1850) ukryla banda pirátov. Pätnásť ročný stredoškolák Sam a hovoriaci papagáj jeho starého otca sa ho pokúsia objaviť. Vyriešili by tým nepriaznivú finančnú situáciu starého pána, ktorému hrozí, že príde o svoj dom a bude nútený žiť v domove dôchodcov. Je to pohodová komédia, ktorú v roku 1998 natočil režisér Mario Andreacchio. ** ()

Reklama

Guran 

všechny recenze uživatele

Příjemný kratký film o dobré vůli mladého chlapce s papouškem, který bude chtít získat poklad pro svého dědečka, který nemá peníze. Když jsem byl malý, měl jsem na kazetě nahráno jenom půlku filmu, ale pak jsem koupil DVD a snímek skoukl celý, ale bohužel s jiným dabingem, ale to nevadí, bavil jsem se i tak. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Napoleon je i The Real Macaw australský rodinný film s dobrodružnou tématikou. Klasika mého dětství a jeden z mála dětských filmů, na který se dá dívat i v dospělosti. Yeah, je to televizní, má to jednoduchý příběh, ale umí to být napínavé a má to i nějaké to morální poselství, které se prezentuje nádherným ústředním hudebním motivem. Link pro zájemce. ()

Zajímavosti (3)

  • Filmaři si vůbec nelámali hlavu s detaily. Například když pirát s pokladem vyskakuje oknem z hořící kajuty, za ním z okna vyletí ohnivý oblak, jako při výbuchu. Papoušek, který v hořící kabině zůstal, je ohněm naprosto nedotčen. Když pak pirát zakopává poklad, podle pohybu těla dělá do stromu dvě souběžné čáry a umírá. Přesto je pak strom označen křížem. Nebo který smrtelník by dokázal bez znalosti výchozího bodu a bez kompasu odkrokovat z pláže skrz hustý prales 540 kroků a trefit téměř přesně požadovaný cíl? Další otazník visí nad vlastním pokladem. Jestliže byl opravdu ze zlata (a víme, že zlato je těžké), jaktože s ním všichni dokázali tak lehce manipulovat? V závěru filmu ho únosce nesl dokonce v jedné ruce! A kdyz Sam (Jamie Croft) vpadl dolů do kanálu a poklad táhl v ruce za sebou, truhla by ho po dopadu zabila, minimálně hodně zranila. Ale jemu se nic nestalo. (Amper01)
  • V momentě, kdy piráti skáčou do moře z hořící lodi, je vidět, že kulisa, která má představovat loď, je upevněna na místě bez hnutí, pravá loď by se na moři alespoň nepatrně hýbala. (Nick321)
  • Po přistání na Korálovém ostrově si Sam (Jamie Croft) vezme taxi a řekne řidiči, zda by ho mohl odvézt na pláž, ovšem neurčí konkrétněji na kterou. (Nick321)

Reklama

Reklama