Reklama

Reklama

Podzimní cesta

  • USA The Thing About My Folks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Peter Falk v nezapomenutelné roli otce čtyř dospělých dětí, který s jejich pomocí hledá svou ženu. Ta ho opustila po 46 letech manželství. Sam (Falk) odjíždí na venkov se svým synem Benem (Paul Reiser) na prohlídku statku, který je na prodej. Jednodenní cesta se ovšem promění v báječný automobilový výlet, kdy otec a syn hledají při chytání ryb, popíjení a hraní kulečníku ve vlastní minulosti otázky na své odpovědi. Film spěje k závěrečnému finále, které zodpoví otázku, kde je Samova žena - a proč od něj odešla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Biggles 

všechny recenze uživatele

Strucny dej: Otec prijizdi do New Yorku za svym synem, aby mu sdelil,ze jej opusila manzelka. Ten aby ho rozptylil jej vezme na kratky vylet,zatimco jeho sestry patraji kam a proc se vydala jejich matka. Cestou se otec se synem zblizuji,a delaji veci,na ktere drive nevysel cas. Urcite se nejedna o typickou komedii,ackoliv jsem se nekolikrat urcite dobre zasmal. Paula Reisera (syn) mam stale trochu zafixovaneho k serialu Mad about you,takze mi prilis nesedl. Na druhou stranu herecky vykon Petera Falka je obdivuhodny. Jedna se o opravdovy hercky koncert. Celkove se mi film, az asi na 3-4 sceny moc libil. **** + * za Falka. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který neřeší jen vztahy mezi otcem a synem, ale nabídne i životní moudra, humor a emoce. Tento výlet je zábavný i dojemný a pochvalu zaslouží nejen Peter Falk za skvělé ztvárnění nevrhlého otce a manžela, ale především Paul Reiser, který napsal scénář a ještě si zahrál jednu z hlavních rolí. ()

Reklama

honzahucin 

všechny recenze uživatele

Obě hlavní postavy jsou zahrány skvěle, o tom není pochyb. Epizody rybaření, baseballu nebo vesnické tancovačky jsou roztomilé. Ale tím pro mě pozitiva bohužel končí. Zaprvé je konverzace mezi otcem a synem až příliš mnohomluvná, dovedete si představit, že dva chlapi v reálu pořád melou hubou? Tady to chtělo zařadit nějakou scénu, kde je zřejmé, že chlapi normálně moc nemluví ;-) Zadruhé, a to je horší, film končí neuvěřitelným kýčem, který mě opravdu velmi znechutil... ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Když jednoho dne přijede za Benem (Paul Reiser) otec (Peter Falk) se sdělením, že jej po 46 letech manželství opustila žena, je právě tak čas na jeden výlet – nejen kouzelnou podzimní krajinou, ale především svou vlastní rodinnou minulostí, což je pro dospělého syna a jeho starého tátu cesta nelehká, ale v konečném výsledku i mile zábavná a objevná. Na návštěvu basebalového zápasu či na společné rybaření nikdy není pozdě, stejně jako na zjištění, že Peter Falk není jen skvělým inspektorem Columbo, ale i obdivuhodným dramatickým a komickým hercem, jak ve své životní roli v laskavém příběhu, společně s herci podobně zvučných jmen (Elizabeth Perkins, Olympia Dukakis) beze zbytku dokazuje. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nádherný a citlivě nasnímaný film, který dokáže zaujmout nejen svým dějem, který navzdory své jednoduchosti má obrovskou sílu, ale také pobaví různými úsměvnými scénami a vtipy, hudbou, prostředím a kamerou, která si umí hezky vychutnat krásnou podzimní přírodu. Podzimní cesta je zdařilá koláž komedie, dramatu a road movie, v níž herecky dominuje Peter Falk. Je ve své roli naprosto přesvědčivý, sympatický i roztomilý, věříte mu každou pronesenou větu i grimasu. Ke konci se snímek dostává do emotivnější a dramatičtější roviny a podtrhuje tak již jednoznačný pětihvězdičkový dojem. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama