Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický thriller ve stylu manga animace o mladé kreslířce Nině, jejím soužití s bytnou a úniku do fantasijního světa. (markuc)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Brazílsky nárez. Moderná adaptácia hlavného motívu Zločinu a trestu prostredníctvom príbehu mladej komixovej maliarky a jej nájomkyne - stále odpornejšej babky. Manga scény miestami nahrádzajú hraný dej, inokedy vyjadrujú túžby dievčaťa o zbavení sa neznesiteľnej vydriduchy. Dej sa stáva stále divnejším, rozmedzie medzi snami a realitou sa stráca, pribúdajú kafkovské motívy. Celkové strhujúce tempo, , prostredie súčasnej teen Brazílie (napr. večierky mládeže v rytme elektrohudby, odpoveď na otázku prečo si nezašukáte ak máte vytetovaného šmoulu) kombinované so scénami v byte starej ježibaby - alebo ako možno veľmi presvedčivo vrátiť mladých k ruskej literárnej klasike. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Sociálně patologická sonda do suburb života v Sao Paulu, s hlavní postavou Ninou, mladou loserkou, která krom kreslení (a sympatického koulení očima :-) ) neumí nic a nedělá nic, s výjimkou pártošek a zevlení. Nina v průběhu filmu bojuje taky s divákem a notně se pokouší ztratit jeho sympatie tím, co provádí. To je celé ale rovněž účel a ústřední prvek filmu, který je vlastně takovou sondou do existenční (a existenciální) tísně, jež v průběhu filmu vyúsťuje do dlouhých hodin dalšího nicnedělání, ležení v temném pokoji a oddávání se depresím a sklíčenosti. Příběh je navíc podtržen motivem konfliktu s paní domácí. V průběhu filmu jsem občas váhal, zda mi tam právě postava staré babky sedí kvůli jejímu "drsňáckému" projevu, ale posléze jsem si zvykl, jelikož tento motiv je pak dále rozveden i na další postavy a právě ony motivy "kategorického obviňování", upřeného civění a jednoduché plamenné deklamace právě představují onu optiku, přes kterou Nina vnímá okolní svět, tedy jako místo, kde ji nikdo nechápe a všichni jsou proti ní. Myslím že na víkendovou kocovinu a post-depresi je to ideální myšlenkové pozadí :-))))) Komiksové scény pouze dotvářejí děj, rozhodně není třeba v tom hledat nosnější prvek nebo nějaké lákadlo co dělá z filmu terno. 8/10 ()

Mocoft 

všechny recenze uživatele

Animace je zde minimum. Dílo je dost nekonzistentní a bez pointy a perfektně zahraná postava hlavní hrdinky je fakt beznadějný tragéd. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama