Reklama

Reklama

Shuang ma lian huan

  • Hongkong 雙馬連環 (více)

Obsahy(1)

Rozhořčený Ghostface Killer (Mark Long) se vrací a hledá pomstu. Mezitím se mladý Ah Pao (Li Yi-Min) připojí ke škole bojových umění, aby mohl pomstít smrt svého otce. Návrat Ghostface Killera je se smrtí jeho otce podezřele propojen, a proto se Ah Pao dychtivě snaží vtlačit do přízně šachového mistra a skvělého bojovníka Chi Siu Tiena (Jack Long), aby ho trénoval kung fu. (Epistemolog)

(více)

Recenze (6)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Film, který určitě oceníte tehdy, pokud vám jde v první (té opravdu úplně nejprvnější) řadě o choreografii a provedení soubojů. O moc víc tenhle film nenabídne - ale taky si na nic jiného nehraje. A pokud jde o onu výrazně dominantní akční složku - ta celkem nemá chybu. Hardcore fandům, které zajímá především to kung-fu, by se Ninja Checkmate měl líbit. I přesto, že v něm žádní ninjové nejsou...;-) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Režisér Pepek Kuo zde má na starost i scénář a produkci. Choreografii soubojů svěřil bojovému umělci Ricky Chengovi, který má i roli studenta, jinak hlavní role elegantním akrobatům Li Yi Minovi (mladý Ah Pao) a Jacku Longovi (šachista s bradkou). Snímek byl použit v klipu ´Da Mystery of Chessboxin´ hiphopových Wu Tang Clan a jeden z členů se jmenuje dokonce Ghostface Killah, což je darebácká role Marka Longa. Záporák Mark Long utkví svým dunivým smíchem, stejně jako svým bojovým umem. Co se týče fajtů, jsou povedené a všichni akrobati odvádí skvělou a nedoceněnou práci. Li Yi Min byl spolužákem Jacka Longa, Angely Mao, Jamese Tiena, Phillipa Kwoka, Sheng Chianga i Judy Lee. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Strašnej a do půlky fakt trapnej "kung-fu" flick ... Přesně ten styl martial arts filmů, který nemám rád. Týpci se furt otloukaj a dělaj salta a všelijaký skopičiny, než aby si dali pořádně na držku ... prostě strašlivá nuda. Do půlky ještě umocněná rádoby humorem a tím jak to má hlavní hrdina těžké v jedné kungfu škole ... Odtud stejně odejde a pak začne zas nekonečný tréning, který mě málem taky uspal. Ale dobrý jsou vložky soubojů mistrů, kdy prostě ten hlavní záporák postupně všechny vyzve a zabije. Samozřejmě že hlavní hrdina - vycvičenej mladíček a jeho mistr nakonec záporáka v posledních 10 minutách filmu porazí ... Musím ocenit neuvěřitelnou fyzickou a artistickou průpravu "herců", to jako klobouk dolů. Samozřejmě i na svoji dobu super choreografii, kdy něco jako střih neexistovalo (skoro ...). Ale jinak tam prostě poskakují 10 minut jak cvičený opice v cirkuse, než dá někomu někdo petelici a tento styl asijských filmů já prostě nemám rád ... Za ty "artisty" hvězdička navíc ... ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Je libo šachovou partičku s The Mystery of Chess Boxing? Kde se vzal, tu se vzal NINJA! Jinak by se to na západě neprodávalo, takže jej jinde než v názvu nehledejte. Zápletka se ani nesnažila zaplést a u náročných bojových scén (pro skupinu seniorů v hlavních rolích to byly všechny scény) bylo očividné, že si navzájem pomáhají k přemetům a jiným akrobatickým výkonům. Jinými slovy: choreografie je jak kata mírně pokročilého adepta na žlutý pásek v karate, přestože jde o kung-fu. Ale komedie to původně měla být z jiných důvodů... ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Joseph Kuo se uchýlil k naprosté taiwanské klasice, která sice nevoní leskem Hong Kongu, ale lacinou jednoduchostí taiwanského souseda. Ovšem nebyl by to Joseph Kuo, aby si nedal záležet na pěkných soubojích. Ty jedou jeden za druhým a děj je docela nepodstatný. Lee I Mina v hlavní roli doplnila jediná hvězda celého filmu Simon Yuen Siu Tien, tatík Yuena Woo Pinga, který je občas k vidění v takových prostinkých produkcích a vždycky jim dodá alespoň trochu pozlátka. Standartní kung fu film pro nenáročné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Tento film inspiroval hip hopovou kapelu Wu-Tang Clan ke skladbě "Da Mystery of Chessboxin" na albu "Enter Wu-Tang (36 Chambers)". (Epistemolog)

Reklama

Reklama