Reklama

Reklama

He nan song shan shao lin si

  • USA Shaolin Temple Strikes Back

Děj se odehrává v době vzestupu dynastie Ching. Princezna Ming je zachráněna před zajetím loajálním úředníkem Lungem, který ji ukryje do shaolinského kláštera. Jsou ovšem sledováni generálem Wongem, který je mistrem opilého boxu. Lung se musí naučit bojový styl od shaolinského mnicha, který se kdysi ujal Wonga, aby se mu mohl postavit. Wong, unavený z hraní s mnichy na kočku a myš, útočí na chrám s jeho armádou... (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

kitano 

všechny recenze uživatele

Zabudnuta shaolinska klasika, velmi podobna novsiemu Shaolin temple a Jetom Li. FIlmy maju mnoho az okato podobnych prvkov, ci uz sa jedna o dej, alebo akcne seny. To vsak nieje prilis podstatne, kedze shaolinska tema bola v tej dobe velmi popularna a vzniklo urcite kvantum podobnych filmov. Porovnaniu sa vsak neubranim a pokial Shaolin Temple ma bohatsiu vypravu a krajsi vyzual, Shaolin Temple Strikes Back ma zasa tvrdsie suboje (najdu sa aj usektune koncatiny a striekajuca krv :)). Aj tu, podobne ako v Shaolin temple, sa o vykon bojovych scen ocividne postarala profesionalna skupina akrobatov, co vidno hlavne v treningovych sekvenciach, ked mnisi predvadzaju niektore skutocne impresivne kusky. Jedine co ma mrzi, ze kopia ktoru vlatnim ma skutocne mizernu kvalitu (dokonca ani titulky neboli poriadne citatelne), tak som si to nemohol uzit naplno. (8.5/10). ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V kvalitním snímku budete mít šanci zhlédnout skutečné akrobaty, shaolinské mnichy i demonstraci s wu shu zbraněmi. Mne osobně vždy nejvíce udivoval um s trojdílnou tyčí. Rychlé a tvrdé souboje, vysoké kopy a mrtě backflipů vyplňují místy nudnou vatu v prostředí kláštera. Efektivní choreo Tsui Chunga a Maxe Lee je skvělá podívaná. Záporák Ga Hoi předvede dokonce i triple airial kick! ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama