Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený na motivy málo známého románu Bram Stokera. V Egyptě v roce 1947 nalezli archeologové šestiprstou mumii neznámé egyptské královny. Po dvaceti letech, hlavní archeolog, který obsah hrobky převezl do USA, konečně nalezl tabulku s textem, který má vrátit mumii zpět k životu. Netuší ale, že jeho dcera je v jakémsi záhadném propojení s dávno mrtvou královnou. Roztáčí se kolotoč podivných jevů, všichni účastníci objevení hrobky se znovu dostávají do děje a umírá každý, kdo se pokusí záhady kolem šestiprsté mumie a jejího prstenu rozluštit . Obřad probuzení mumie se nakonec nezdaří - nebo snad ano? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

anli 

všechny recenze uživatele

Radoby horor na tolik popularni tema.To by ovsem musel nekdo napsat poradny scenar a nekdo to poradne rezirovat.Tohle natocit chtelo opravdu velkou odvahu a "hodne"prace.Vicemene slo jen o prizivovani se na uspechu legendy.Herci se po place motaji bez rozmyslu,ze bych se byt chvilku bal nemuze byt ani reci a o nejakem aspon radoby scenari taky ne.Takze davam suchych 10%,protoze mam rad Egypt a na par exterieru se da koukat. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

A já piča si to tenkrát půjčil z videopůjčovny s doměním,že je to mumie s Brendanem Fraserem.Jasně měl jsem si přečíst kdo v tom hraje,ale koho by napadlo,že nějaká distribuční kunda udělá tak vychytralej tah a ojebe tak spoustu lidí.Věř mi Douglasi,že kdybych to věděl dřív,v životě bych si to nepůjčil. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Informace z Wikipedie: "Jeffrey Obrow is a renowned movie director and a professor at USC School of Cinematic Arts". Co?? Vypustit do světa jenom z poloviny tak velké hovnovité monstrum, tak se schovávám do konce života v lese a po nocích vybírám krmelce. To poslední co by mě v takové situaci napadlo je chodit se tím chlubit studentům filmového institutu. Vážně by mě zajímalo co si ve svých mozkových ústrojích asi tak tvůrci představovali že zrovna tvoří když nad tím seděli a tlačili. Jestli si totiž představovali cokoli jiného než stupidní laciné béčko, ve kterém je asi toliko myšlenkových souvislostí jako ve vystoupení šimpanzího symfonického orchestru, potom museli být na konci asi hodně zklamaní. Navíc pokud jsem neměl vidiny tak měla ta mumie prstů sedm a ne šest, což je předpokládám jen chyba zde v synopsi, i když nelze říct že by mě to nějak zvášť udivilo kdyby se jednalo o oficiální text distributora. Ne vážně, jediný způsob jakým se dá u tohoto veledíla vydržet hodinu a půl je sledovat křivku blbosti, která má teda silně narůstající tendenci, což lze vpodstatě považovat za jediný pozitivum celého filmu (1*). Pro milovníky špatně natočených, od začátku do konce blbých, nezábavných a předvídatelných televizních filmů vpodstatě povinnost. ()

Nix odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě na VHS jsme si chtěli půjčit Mumii a místo toho jsme si půjčili tenhle brak. No byla to strašná nuda a asi nejhorší zpracování Mumie. Tohle už nikdy nechci zažít, jako malého mne neděsilo, to co se odehrává v tom filmu, ale jakým způsobem to je zpracovaný. Zážitek, který nechcete zažít. Rychle pryč od toho. ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Obálka na VHS vypadala opravdu velmi zajímavě, když jsem si ji šel do videopůjčovny tenkrát zapůjčit, jenže při sledování filmu mi připadalo, že jsem si zapůjčil prázdnou kazetu. Jediný, co si totiž z tohohle velkýho nic pamatuju je obtloustlá uklízečka běhající jak šílená s krvavým ksichtem po obýváku, kterou na dálku nějaká mumie ovládá, ve zbytku filmu se jinak neděje zhola nic. Ale nejvíc mě asi naštvalo to předražený půjčovný, který jsem za to jako za novinku dal... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Los Angeles a v San Franciscu v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama