Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kung Wei (Jet Li) je policista vyslaný do Honkongu, kde má infiltrovat zločinecký gang. Musí tak opustit svou ženu, která trpí smrtelnou chorobou, i svého syna, kterého učil kung-fu. V Honkongu po Kungovi začne pátrat policejní inspektorka Fong (Anita Mui) v domnění, že jde o zločince, a pátrání ji dovede až k jeho rodině. Zde postupně pochopí, že Kung není zločinec, nýbrž policista, a začne mu pomáhat v boji proti skutečným kriminálníkům. (Tamten)

(více)

Recenze (18)

HKstars 

všechny recenze uživatele

Postarší Jetův film, který natočil Corey Yuen. Jet se musí jako tajný policista vydávat za zločince a odjet do Hongkongu. Zanechá v Číně svou nemocnou manželku a malého synka. Nebudu moc prozrazovat z příběhu, je docela důležitý a vzhledem k tomu, že tento film je drama (s dokonalými akčními scénami), všechno bych zbytečně prozradil a pokazil. Potěšujícím faktem ale je, že Corey Yuen tentokrát opravdu perlí a připravuje velice kvalitní choreografii, když ještě dodám, že Jet bude stát (bok po boku s malým Miu Tse a nakonec i s HK policistkou v podání Anity Mui) proti takovým záporákům jako Yu Rong Guang (Iron Monkey) nebo Ken Lo (Drunken Master 2), pak je jisté, že o dobrou akci bude postaráno. A taky že jo :-) Skvělý souboj na tonfy, grandiózní závěrečná bitka a spousta dobré akce mezitím... Pojetí akce je spíš Jackieovské (prolezy mezi zábradlím, využívání okolních věcí), ale nebojte se, že by snad Jet něco kopíroval... Suma sumárum je to velice povedená (typicky HK) detektivka, kterou by si žádný Jetův příznivec neměl nechat ujít. 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V hitparádě béčkové akční hongkongské produkce by se Táta hrdina umístil určitě v horní polovině, naivní sladkobol či příšerné přehrávání s choreograficky naprosto úžasnými martial art scénkami. Tedy nic neobvyklého. Vysoký a očekávaný standard však Yuen ještě vylepšuje překvapivě skvělým dětským bojovníkem, který se často stává Achillovou patou bojových filmů. Malý Mo Tse se s přehledem vyrovná svým dospělým soupeřům a zdatně sekunduje Jetu Li v jeho galapředstavení. Příjemné osvěžení a jasné žánrové absolutorium. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Děj velmi jednoduchý, předvídatelný, film mi připomínal poťouchlé filmy s J. Chánem, kdy se snaží odlehčit situaci. Ale tady jsem nevěděla jestli je to ten případ nebo se jim ta scéna nepovedla a mělo to být dramatické? Je to přece jen 20 let starý film.. Nenabízí nic oslnivého. Když se vám nebude chtít přemýšlet a budete se nedej bože nudit, tak je to fajn. Musím pochválit bojové kreace J.Li a "jeho synka". Jsou to sympaťáci. Děj se tu násilím snaží hrát na city a mě to moc nesedí. Líbí se mi bojové scény ke konci, Kung s obušky, boj proti padouchům syn a otec na lanech :). Jednou větou: nemastné neslané, ale když je hlad. Zajímavý komentář: Psema ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak ten konec teda pěkně zajebaly. Nechápu co to mělo znamenat? Nejvíc WTF scéna byla asi jak Li točí svýho synka na laně jak na kolotoči a ten masakruje záporňáky svými brutálními kopy. Ještě, že film zachraňuje krásná Anita Mui, protože Yu a jeho role záporáka je hrozná a nechápu ani scénu s popelářským vozem. Ulička dlouhá tak 300m a oni ujeli snad 3 kiláky. Mno a lámání vězeňskejch psů bylo taky very funny. Slabší Liovka. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Jet Li tentokrát jako čínský policista v utajení, vyslán do Hongkongu polapit nebezpečného zločince. Je to překvapivě hodně dramatické, mimo Jeta hodně zaměřené na postavu inspektorky, jenž hraje Anita Mui a hlavně postavu syna ústředního hrdiny. Různorodá akce je fajn, osobně jsem měl trošku problém s chováním postavy Jeta v dramatických scénách týkajících se manželství a výchovy syna, ale i tak jsem si film jako celek užil. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama