Reklama

Reklama

Volkswagen, ten uličník

(festivalový název)
  • Francie VW Voyou (více)
Krátkometrážní
Francie, 1973, 19 min

Režie:

Jean Rouch

Scénář:

Jean Rouch

Kamera:

Jean Rouch
(další profese)

Obsahy(1)

Film z kategorie reklamních snímků, které nadnárodní společnosti natáčely pro Afriku. Je složený z 20 gagů spojených s autem Volkswagen „Brouk“. Rouch a jeho tři herci dostali jako honorář každý jednoho Brouka. Film se nakonec nedostal do distribuce, protože po dokončení se auto přestalo vyrábět. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (6)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jean Rouch natočil 20 minutový reklamní snímek propagující VW Brouka na africkém trhu zaměřený především na jednu jeho vlastnost - že totiž toto auto projede všude. Takže se divák může kochat několika minutami toho, jak auto překonává pouštní terén, kopce, křoviny, potoky... Několik dalších minut je pak obecenstvo přesvědčováno o tom, že VW-Rošťák je vhodný pro velké pastevce, lovce, lékaře, podnikatele, že je ideální i pro balení holek... a kromě toho projede všude. Zajímalo by mě, jestli legendy obestírající tuto "reklamu" jsou pravdivé. To jako vážně dostal Rouch peníze na 20 minutový film plus ještě auto, které později vyměnil za citroen, a tohle předložil coby výsledek??:D ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

"Volkswagen, to je uličník! Všude se dostane!" :D (Sokolov 2010 a opětovně iNDiEFiLM párty + rozlučka se semestrem 2011) ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

,,Uličník plus uličník se rovná Volkswagen a ten je uličník! Všude se dostane!" Sokolov 2010- s perfektním a dokonce zpívaným překladem:) ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. V rámci Rouchovy retrospektivy v Jihlavě bylo možné zakusit, jaké to je bez kongeniálního tlumočení DČ – samozřejmě o dost chudší, ale smích až k slzám přišel i tak. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Unikátní zážitek, v mém případě ještě umocněný kontextem, který nemá s filmem nic společného. Jinými slovy: simultánní překlad Davida Čeňka by měl vyjít jako speciální bonus na DVD :) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama