Reklama

Reklama

Recenze (3)

pijavica 

všechny recenze uživatele

7,5/10 Myslíte si, že ak niekto skĺbi to "najlepšie" z telenoviel, C-čkových (akčných a dobrodružných) filmov a dopní to o juhoázijské sentimentálne brečky (ehm... piesnie pre masy), nevyhnutne z toho musí vzniknúť katastrofa? Mýlite sa! A.W. natočil skvelú paródiu na pokleslé výtvory filmového umenia - už názov vám dáva vedieť, o čo tu vlastne pôjde. Transexuál(ka) Iron Pussy, ochranca utláčaných, pracuje aj ako tajný agent. Tentokrát je v podobe slúžky vyslaná na "haciendu", aby špehovala jej mladého a šarmantného majiteľa, ktorý bohatne z neznámych dôvodov. Samozrejme, že sa do neho zamiluje, a zdá sa, že jej city nezostanú neopätované. Ale dôjde ešte k niekoľkým "prekvapujúcim" zvratom, kým sa osud Iron Pussy naplní.... (pozn. tento komentár je úmyselne priblblý, asi ako film) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V hlavnej úlohe transvestita. Weerasethakul ako ho vôbec nepoznám. Vyprázdnený naratív nahradila dramatická zápletka hodná céčkového filmu ( hlavne v akčných scénach to bije do očí) a celkovo je to strašne pribrzdené. Film je akýmsi skĺbením muzikálu, béčkových filmov, telenoviel a podobných televíznych výplachov. Retrospektívy sú tu podané ako nemý film a akčné scény naozaj smiešne. Ako paródia na vyššie spomenuté žánre funkčné a pomerne zábavné - hoci odporúčam určitú dávku alkoholu a iných látok na lepšie uvoľnenie a precítenie. Ako samostatný film je to ale des a hrôza. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Tak z téhle stránky Apichatponga Weerasethakula vůbec neznám :) The Adventure of Iron Pussy nevyčítám, že se odlučuje od stylu nejznámnějších Weerasethakululových filmů, ale že i přes její parodickou nadsázku a úsměvné narážky na brakovou kinematografii, nedokáže celou tu celovečerní stopáž zabavit...a prostě začne po chvíli nudit. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Aby docílil atmosféru starších thajských filmů, kterými se inspiroval, nechal Apichatpong Weerasethakul všechny dialogy a písně předabovat nejznámějšími thajskými dabéry. (Raztubyl)
  • Postava Iron Pussy, ztvárněná Michaelem Shaowanasaiem, odkazuje svým chováním, stylem oblékání a účesem na herečku Petcharu Chaowarat. Ta byla velmi populární zejména v 60. a 70. letech, kdy hrála ve více než 300 filmech a stala se symbolem zlaté éry thajského filmu. (Raztubyl)
  • Film byl natočen na digitální kameru se záměrem vydat jej pouze na DVD. Později se však rozhodlo o jeho nasazení do kin, kde kvůli nízkému rozlišení kamery vypadá film ještě levnější, než opravdu je. (Raztubyl)

Reklama

Reklama