Reklama

Reklama

Metropolitní nemocnice

(neoficiální název) (TV film)
  • USA Hospital
všechny plakáty

Obsahy(1)

O fungování Metropolitní nemocnice v New Yorku s dramatickými momenty i každodenní rutinou lékařské péče. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný filmový zážitek, jenž nedoporučuji slabším náturám - syrové stísněné obrazy jsou opravdu fyzickou a psychickou zátěží, která se jen tak z hlavy a ze žaludku nedostane. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Formálne úplne jednoduché, minimalistické, no Wiseman je klasa a pomocou postupov cinema direct okamžite diváka vtiahne a absolútne si ho podmaní. Od prvej minúty do poslednej sa nedá nadýchnuť. Šokovalo ma, koľko ľudskosti a pochopenia sa našlo u lekárov, ošetrujúcich sociálne prípady, drogovo závislých, či chudobných. Vo vzduchu panuje nefalšovaná chuť niekomu pomôcť. Absolútne neporovnateľné s naším súčasným podfinancovaným, rozkradnutým zdravotníctvom, v ktorom má človek pocit že doktora otravuje a ten ho chce mať čo najrýchlejšie z krku. Veľmi silný zážitok, no k plnému hodnoteniu mi chýbal silnejší presah. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Wisemanova Hospital sleduje chladnou metropolitní nemocnici, kam jdou ti bez pojištění či bez peněz. Mezi návštěvníky můžeme najít převážně afroameričany, chudinu a feťáky. Místo, kde těžko rozeznáte diletantství a lidské experimenty. Kde už tak malá snaha o zdraví pacienta zápasí s byrokracií zdravotního systému. Když přežijete pobyt v ní, máte velké štěstí. A když ne, tak se zdravotní studenti něco naučí na vašem mrtvém mozku. Chladnost a neschopnost něco proti systému udělat z tohoto filmu činí téměř hororový zážitek. Bizarní situace následují jedna druhou. Dítě, vypadlé z okna bez známé adresy. Muž, který se zraněním opustil své děti samotné. Feťák, který se přiotrávil. Prostitut s psychickými problémy, který nedokáže sehnat sociální dávky. A setkání dcery a matky na provizorních dýchacích zařízeních. Jeden z nejděsivějších dokumentů. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpůsobivějších a nejsyrovějších dokumentů, které jsem kdy viděl a na který tak nějak nejde ani po letech zapomenout. Škoda, že ho Česká televize vysílala jen jednou při návštěvě Wisemana v Praze, což už je pěkná řádka let... Nezapomenutelná je hlavně scéna matky s dcerou, ale raději neprozradím, protože ji stojí si prožít jako panic :-). ()

HrrrOch 

všechny recenze uživatele

Asi se to nedá takhle škatulkovat, ale prozatím nejlepší dokument, co jsem kdy viděl. Někdo prý Wisemana obviňuje z chladnosti, jakou své věci natáčí, ale opak je pravdou. Sice tu neběží žádný humanistický komentář, ale tím jaké situace si tenhle genius vybírá a na které pečlivě dlouhé měsíce čeká, se pomalu dotýká až nebes. Nemluví a přesto zpívá. Tohle je film o lidskosti, lidském utrpení, o našich slabostech i výšinách. ()

Reklama

Reklama