Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Rodinka je mi vrcholne nesympatická. Ten chalan je proste len nejaký trtko, matka je hrozná a dievča prehnane nadchnuté pre čokoľvek. A predavač realitiek Elliot so svojim "drbnutým" chichotom by si zaslúžil guľku medzi oči, tak mi liezol na nervy. Dej je chabý a tie živé mŕtvoly mi pripadajú smiešne. Viem, že to malo vyznieť ako hororová oddychovka, no to si radšej pozriem lepšie natočeného Slimáka. Ako prvé stretnutie s Tobe Hooperom nič moc. Som zvedavý na zvyšok. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nic moc, podivné osůbky, dosti tlachání, ale pak se rozjíždí děj, hluchá místa se vytrácejí a nakonec jde o klasickou zombiádu se vším všudy. Efekty sice nic moc, ale některé se povedly. Taktéž je tomu i s maskami. Autoři nepřinesli nic nového, ani netradičního, snad jen mimo závěr filmu. Scéna kamarádčoftu holčičky s Bobym ve filmu být nemusela. Celkové resumé, v podstatě jde o průměrný snímek. Film + dat. posouzení 12082008 8410/8938 ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor/Mysteriózní/Thriller? No, možná v první polovině filmu to působilo jako laciný TV mysteriózní horror, nějaká špetka atmosféry by se našla a snad i napětí, pokud bych všem odpudivým postavám (mám na mysli hlavní hrdiny) nepřála nekompromisní zánik. Ale potom převzal režisérskou taktovku Zdeněk Troška nebo někdo takový a najednou z "Márnice" byla komediální fraška, která děsila jedině svou nesmírnou trapností. 25% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý jsem si u Márnice vzpomněl na dobu, kdy Tobe natočil Texas..., Salem's Lot nebo Poltergeista... Ne, že by byla Márnice úplně špatná, atmosféru má více než slušnou, zejména v první polovině a masky zombies vypadají dobře, ale scénář není moc vydařený, casting musel dělat totální trotl (tak nesympatické herce jsem už dlouho neviděl) a co nasere nejvíc, jsou digitální triky... Ty jsou tak špatné, že se vám z nich bude chtít zvracet... Prostě na film se dá v klidu podívat i se u něho dobře pobavit, ale už to není ten Hooper, jak jsem ho měl rád... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný horror, ktorý sa snaží pôsobiť aurou 80.-tych rokov. Chvíľami sa mu to skoro aj darí. Vykráda snáď všetky vtedajšie témy a miesi ich v akýsi nepodarený príbeh. Ale nakoniec to nie je až taká katastrofa. Celkom sympatický mladí herci, chátrajúca márnica pri zanikajúcom cintoríne, ľahko humorne pojatá réžia, zopár nechutných scén. Najviac ma však zaujalo obsadenie hlavnej úlohy Denisou Crosby. Táto herečka v roku 1989 skvele stvárnila Rachel Creedovú vo filme "Pet Sematary". Škoda, že sa jej podobný výkon nepodarilo zopakovať aj v "Márnici". ** ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama