Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

folklorman 

všechny recenze uživatele

Nevím, třeba tento film bude zajímavější pro generaci za dvacet let. To samé, jako my dnes uznáváme a chválíme nezaměnitelnou tvorbu hororu z osmdesátých let, kterou tenkrát prohlašovali za srač......Tento film je sice něčím zajímavý, ale od Toba Hoopera jsem čekal něco trochu víc. Rozhodně doporučuju pro fanatické milovníky hororu, ale i lidi trochu náročnější. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra lidi, by mě teda zajímalo, co přesně od hororu očekáváte? Tohle je celkem slušná jízda v duchu osmdesátých let, která se trefila do mého gusta. Jestliže jsem dal Lesům 3* za to, že z námětu a atmosféry nevymáčkly víc (a celý film na to potenciál měl), tady klidně dám i ty 4, protože Tobe z toho vymáčkl všechno, co šlo. Víc už s tím udělat nešlo a mě to takhle, jak je to udělaný, stačí. Zvracení do úst, všechny scény z márnice a práce na mrtvolách, jsou docela zajímavé úseky. Jediný, co mi trochu vadilo, byl samotný závěr filmu, ten si Tobe mohl klidně odpustit, zas až tak se toho ducha osmdesátek držet nemusel. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

T. Hooper natočil jen pár výborných hororů, zbytek je průměr. Přesto mám jeho filmy rád, i když zamrzí, že jeho talent se neprojevil u více snímků. Márnice jakoby vznikla v 80. letech, což kvituji, dojem snad kazí jen levné počítačové efekty v závěru. Hřbitov, márnice, tajemná plíseň a hrůza pod zemí. Škoda, že strachu moc nenažene a napětí dostává až poslední čtvrtina. Dojde na upadlou ruku, vytržené srdce i ustřelenou hlavu, z průměru to ale film nevytáhne. Plusem je pro mne sympatická D. Crosbyová, byť nejlepší role má už za sebou. Jinak barabizna je děsivá sama o sobě a na podzemí, kde jsou vidět odkazy na Texaský masakr, se tvůrci vyřádili. Výborná je hudba - Pentagram, Oedipus, Bongzilla, The Dillinger Escape Plan... A výživný konec si rozhodně ocenění zaslouží. Podivnost: vystudovaná patoložka používá při práci anatomický atlas, jako by to nikdy nedělala. Původní hodnocení ponechávám, znovu už se ale asi na film nepodívám. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný nízkorozpočtový horůrek který sice moc nepoděsí (tedy téměř vůbec) ale zato královsky pobaví. Velmi příjemný mix atmosférického hororu a lehounké komedie který se po výtečné a atmosférické první polovině zvrhne v bizardní a komickou naháněčku. Nebýt otřesného využití špatných digitálních efektů (ale v první polovině ta plíseň vypadala opravdu dobře) a zmateného konce kde se očividně někdo nemohl rozhodnout jestli se to všechno bere alespoň částečně vážně nebo ne, tak bych dal i čtyři. Jako plus je rozhodně Lovecraftovsky načichlá zápletka a sympatické a vtipné charaktery. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu Hooper buduje slušnou atmosféru. Divákovy je jasné že je něco v nepořádku, ale netuší co přesně se stane. Sem tam se něco šustne, semtam náznak zla a povídačky o zohavenem bývalem hrobníkovy, který žije v hrobce. Bohužel pak se všechno zvrhne v digitalní orgie, přehlídku sice celkem povedených ale přeplácených masek. Navíc prostory zchátralého domu a hřbitova režiser vymění za papundeklové levné podzemí a dílo zkázy je dokonáno. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdičky, ale úplný závěr filmu tomu nasadí korunu. Hooper byl klasik hororového žánru. Slovo byl sem naprosto pasuje. Kdyby aspon Marnici dokončil v tom stylu jak ji začal, tak mohl udělat solidní béčko. Ale toto je fakt zpackaný hnus. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama