Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný horor, jehož objev pro mě byl netušeným zážitkem (obzvlášť i díky tomu, že jsem si o filmu předem nic nezjišťoval). Opravdu jsem se u toho hodně bál, a párkrát jsem u toho měl málem zástavu srdce - mj. zásluhou soundtracku, který je zde skutečně brutálně nervydrásající. A ten děsivý konec! Brr, z tohodle filmu budu mít noční můry ještě dlouho. Atmosféru to má fakt neskutečnou, příběh je ale jinak spíše slabší. Navíc mě tam - coby fandu této francouzské značky - potěšilo, že hlavní postavy ve filmu jezdí mým oblíbeným Citroënem CX. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Slušná duchařina "made in taiwan" o pomstychtivé dívence s očima jaké bylo možné naposled vidět u Bosany z Tří veteránů... Zpočátku pomalinký rozjezd, hodně se mluvilo a člověk nechápal, která bije. Z dopravní nehody, která všechno spustila zbyl jen mrak nejistot a pochybností a divák na tom byl stejně, jako ti chudáci ve filmu. Vše se točilo kolem rozmazaných fotografií, nevysvětlitelných situací a temných stínů. Netrvalo to ale dlouho a věci se začaly vyjasňovat, kadence lekaček stoupala, QRS kmity kardiogramů šílely a u citlivějších jedinců hrozilo nebezpečí infarktů; výkřiky drásající uši sousedů byly samozřejmostí... Nezapírám, jsem též citlivější povaha a u každé lekačky (třebaže hudba naznačovala, že se něco blíží) jsem přece jen poskočil a cukl sebou. Také patřím mezi vděčné diváky hororů..:-) Když se to však uleží v hlavě, najdou se i mušky: Film se velmi pomalu rozbíhal a některé dialogy trpěly přílišnou doslovností. Pak už to bylo lepší, ale postavit horor jen a jen na lekačkách také není terno, zvlášť když originalitou příliš neoplývají. Škoda, že hutná atmosféra z posledních minut neprosycovala celý film. Nicméně závěr byl famózní! 3 a 1/2* ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je dalšou duchárskou variácou na japonský kruh nemožno nazvať originálny, no pokiaľ budeme horory s dlhovlasými dievčinami brať ako regulérny podžáner, Shutter si nezaslúži nižšie ako najvyššie hodnotenie. Film síce je poskladaný z už videných prvkov, no je poskladaný precízne a veľmi šikovne podstrkuje divákovi nenápadné otázky, na ktoré odpovie formou facky v záverečných minútach. Veru netúžil by som byť v koži hlavného hrdinu. TOP áziská duchárčina. (9/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný horor, asiati to prostě umí a tahle duchařina je jedna z nejlepších co jsem poslední dobou viděl, myslim si že je lepší než kruh a to i když Shutter pár scén z Krurhu vykrad.Sice se tady žádnej originální příběh neodehrává, ale je tak pozměněn aby to nevadilo a aby scény, který už byly jinde, vypadaly jinak, takže to ani moc nevadí. Ale to co tenhle film dělá opravdu dobrým je dokonalá mrazivá atmosféra a naprosto užasný lekačky a hned několik jich je nadmíru povedných a konečná pointa je originální a dost překvapivá. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V poslední době jedna z nejprovařenějších zápletek asijských i jiných hororů, servírovaná na tak trochu jiný způsob. Shutter sice přímo překypuje známými klišé scénami a ve chvíli, kdy se z umyvadla drápe bílá asiatka, už se divák ani nemůže bát, ale přesto je tu napětí a chvílemi i mrazení v zádech. Děj je slepencem dobře známých elementů "divná holka-tragédie-pomsta", což nabízí otázku, jestli by nebylo lepší zkusit i něco jiného a zároveň nenechává skoro žádné místo pro překvapení, jelikož každý druhý odhadne konec pár minut po začátku. Herci neurazí ani nepřekvapí, výborná je ale hudba, která dodává některým momentům správně mrazivou atmosféru. Dobrý duchařský film s jednou zajímavou pointou a stokrát omletým, předvídatelným dějem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)
  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)

Reklama

Reklama