Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ta ATMOSFÉRA! Definitivně je SHUTTER jedna z nejlepších duchařin, kterou jsem kdy viděl. SHUTTER obsahuje všechny složky hororového filmu: mrazivou atmosféru, napětí, děsivý vizuál, perfektní hru s divákem, děsivé scény, výborná práce s kamerou, skvělý scénář a ten konec! Brrr…Neporovnatelné s americkým remakem. I když jsem (bohužel) první viděl americký remake a věděl jsem, do čeho jdu, pořád působivé (kdybych neznal námět asi bych celý film nedýchal). ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Slušná duchařina "made in taiwan" o pomstychtivé dívence s očima jaké bylo možné naposled vidět u Bosany z Tří veteránů... Zpočátku pomalinký rozjezd, hodně se mluvilo a člověk nechápal, která bije. Z dopravní nehody, která všechno spustila zbyl jen mrak nejistot a pochybností a divák na tom byl stejně, jako ti chudáci ve filmu. Vše se točilo kolem rozmazaných fotografií, nevysvětlitelných situací a temných stínů. Netrvalo to ale dlouho a věci se začaly vyjasňovat, kadence lekaček stoupala, QRS kmity kardiogramů šílely a u citlivějších jedinců hrozilo nebezpečí infarktů; výkřiky drásající uši sousedů byly samozřejmostí... Nezapírám, jsem též citlivější povaha a u každé lekačky (třebaže hudba naznačovala, že se něco blíží) jsem přece jen poskočil a cukl sebou. Také patřím mezi vděčné diváky hororů..:-) Když se to však uleží v hlavě, najdou se i mušky: Film se velmi pomalu rozbíhal a některé dialogy trpěly přílišnou doslovností. Pak už to bylo lepší, ale postavit horor jen a jen na lekačkách také není terno, zvlášť když originalitou příliš neoplývají. Škoda, že hutná atmosféra z posledních minut neprosycovala celý film. Nicméně závěr byl famózní! 3 a 1/2* ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

S miernou nadsázkou možno Shutter označiť za thajský príspevok do "Ringu-family" :-) . Máme tu zase zlovestného ducha (ďalšia štylizácia smerom ku Sadako), ktorý trápi živých za bezprávie na ňom spáchané v minulosti. Ľakačky miestami fungujú, miestami nie. Potešujúcim faktom je ale to, že film de facto obsahuje dve pointy, pričom tá druhá, je oveľa zaujímavejšia a svojím spôsobom prekvapujúcejšia ako tá hlavná pointa (identifikácia onoho zločinu v minulosti). 3,5*. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Shutter je film, který přibližně 2/3 stopáže diváka trošičku nudí, hudba ve filmu je minimální, objeví se i pár momentů, kdy na obrazovce člověk nevidí vůbec nic (a to já nesnáším) + sem tam se objeví nějaká lekačka, ale každopádně vše má ve filmu smysl, protože na řadu přichází POSLEDNÍ TŘETINA FILMU a tam se konečně začnou dít věci. Zrychlí se kamera, nabudou dialogy, přibude i hudba, atmosféra zhoustne, počet lekaček se znásobí a konec s nečekanou pointou vám vyrazí dech. Thajsko dokázalo, že v rámci hororu může vytvořit nejen dobrý snímek ba přímo výborný a díky excelentnímu závěru + s malinko přimhouřeným okem jsem se rozhodl dát 5 hvězdiček !!! Poznámka: po Shutterovi jsem viděl ještě několik jiných asijských hororů (Nenávist, Bakjwi, A tale of two sisters, Zmeškaný hovor...) a dnes můžu s klidným svědomím říci, že Shutter je nejen nejlepší, ale nad ostatními vyčnívá asi tak jako by někdo posadil Mt. Everest do Krkonoš. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Fotograf Tun srazi autem na silnici nahle se objevivsi postavu. Telo se nehybe a mladik ujede zbabele pryc. Nejaky cas pote se na jeho fotografiich zacnou objevovat divne stiny. Jeden ma tvar obliceje. Nebude to dlouho trvat, a Tunovi a jeho pritelkyni bude pekne horko.. Thajsky Shutter patri mezi absolutni spicku asijskych ducharskych horroru. Originalitou zrovna nesrsi, dej je docela predvidatelny, ale to hrave prebiji zpracovanim a na pomery zanru silnym pribehem. Temer vsechny lekacky jsou vytecne (pri nekolika z nich se mi hruzou jezily chlupy na tele), tradicne vlasaty duch poradne desivy, atmosfera hutna, herci dobri a vizualni zpracovani na patricne vysi. A ten neskutecny zaver.. Ten patri mezi nejsilnejsi, co jsem kdy v horrorech videl. Jakostni ducharina. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama