Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Shit 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný horor, asiati to prostě umí a tahle duchařina je jedna z nejlepších co jsem poslední dobou viděl, myslim si že je lepší než kruh a to i když Shutter pár scén z Krurhu vykrad.Sice se tady žádnej originální příběh neodehrává, ale je tak pozměněn aby to nevadilo a aby scény, který už byly jinde, vypadaly jinak, takže to ani moc nevadí. Ale to co tenhle film dělá opravdu dobrým je dokonalá mrazivá atmosféra a naprosto užasný lekačky a hned několik jich je nadmíru povedných a konečná pointa je originální a dost překvapivá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý film som pozeral na prevarené klišé s duchom dievčaťa, ktorému sa stalo v minulosti niečo velmi zlé a niekdo musí zato pykať. Čo to bolo, nebolo vobec ťažké časom (teda pred prezradením divákovi) uhádnuť. Znova tie isté lakačky, nelogické chovanie hrdinov- utekám pred duchom, aj keď viem, že sa objaví kde chce. Lenže prišiel záver a jedno z najšokujúcejších rozuzlení v žánri. Skutočne prekvapivé rozuzlenie je ťažké vymyslieť, takže si treba tento Thajský príspevok na tému ,v tom dome straší, vyskúšať na vlastnej koži. ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jednoduchý a přesto působivý horor. Bát se je čeho, pořádně jsem se lekla asi čtyřikrát (a to je sakra hodně - klasické lekačky na mě většinou nezabírají), ale vrcholem byla opravdu překvapivá a nečekaná pointa. Sice by se jinak dalo polemizovat o relativní neoriginalitě (teda až na ten konec) - počínaje bledolící plazící se mrtvolkou, předvídatelnými posuny v ději, i samotné odhalení důvodu, proč Natre straší, je dopředu jasné. Vše se odvíjí očekávaným směrem, napětí je ale neustále udržováno, i když graduje jen pomalu. Jako celek ale velmi působivé a atmosféru to taky má. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Originalita uz z asijskych ducharin prakticky zmizela a bohuzel ani thajsky Shutter neni vyjimkou. Vpodstate se v nem nesetkame s nicim, co uz by jsme nekolikrat nevideli. Nastesti je zpracovani silne profesionalni (kamera v posledni tretine je opravdu skvela) a autori vedi, jak divaka poradne vydesit. Nektere sceny jsou opravdu infarktove a osobne si budu dlouho rozmyslet, nez zas neco vyfotim polaroidem. :) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Moje orientace v hororech není bůhvíjaká, takže se dokážu spokojit mnohdy s něčím, co ostatním může přijít spíše jako komedie než horor. Na druhou stranu si dovolím tvrdit, že Shutter dokáže vyděsit i více hororů znalejší diváky. Zaprvé je po filmařské stránce na velmi dobré úrovni a jeho jistá komornost hraje ku prospěchu. A za druhé samotné lekačky jsou často až k posrání. Nemluvě o samém konci filmu, který je opravdu působivý, snad díky snoubení děsu a zároveň určité logiky věci. 8/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama