Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý film som pozeral na prevarené klišé s duchom dievčaťa, ktorému sa stalo v minulosti niečo velmi zlé a niekdo musí zato pykať. Čo to bolo, nebolo vobec ťažké časom (teda pred prezradením divákovi) uhádnuť. Znova tie isté lakačky, nelogické chovanie hrdinov- utekám pred duchom, aj keď viem, že sa objaví kde chce. Lenže prišiel záver a jedno z najšokujúcejších rozuzlení v žánri. Skutočne prekvapivé rozuzlenie je ťažké vymyslieť, takže si treba tento Thajský príspevok na tému ,v tom dome straší, vyskúšať na vlastnej koži. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Slušná duchařina "made in taiwan" o pomstychtivé dívence s očima jaké bylo možné naposled vidět u Bosany z Tří veteránů... Zpočátku pomalinký rozjezd, hodně se mluvilo a člověk nechápal, která bije. Z dopravní nehody, která všechno spustila zbyl jen mrak nejistot a pochybností a divák na tom byl stejně, jako ti chudáci ve filmu. Vše se točilo kolem rozmazaných fotografií, nevysvětlitelných situací a temných stínů. Netrvalo to ale dlouho a věci se začaly vyjasňovat, kadence lekaček stoupala, QRS kmity kardiogramů šílely a u citlivějších jedinců hrozilo nebezpečí infarktů; výkřiky drásající uši sousedů byly samozřejmostí... Nezapírám, jsem též citlivější povaha a u každé lekačky (třebaže hudba naznačovala, že se něco blíží) jsem přece jen poskočil a cukl sebou. Také patřím mezi vděčné diváky hororů..:-) Když se to však uleží v hlavě, najdou se i mušky: Film se velmi pomalu rozbíhal a některé dialogy trpěly přílišnou doslovností. Pak už to bylo lepší, ale postavit horor jen a jen na lekačkách také není terno, zvlášť když originalitou příliš neoplývají. Škoda, že hutná atmosféra z posledních minut neprosycovala celý film. Nicméně závěr byl famózní! 3 a 1/2* ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Tak z této thajské záležitosti jsem vcelku dost paf. Nečekal jsem moc... a dostal jsem vrchovatě. Parádní lekačky, silný příběh, který (až na pár momentů) ani moc nedrhne. Dlouho už jsem se tak parádně nebavil a nebál... navíc postupně odhalované tajemství proč, jak, kdo tomu všemu dává smysl a jakousi hloubku. A ještě k lekačkám: samozřejmě je to věc silně subjektivní - záleží na osobě, rozpoložení etc. - ale ty ze SHUTTER mě fakt vytáčely na maxi-míru. Shrnuto a podtrženo: Vynikající horor, který má pár chybiček... ale ty mu určitě za všechny ty parádní lekačky rádi odpustíte. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trvalo to sice asi 5 dní, ale nakonec jsem se k závěrečným titulkům dopracoval. Tedy abych to uvedl na pravou míru. Na film jsem se nedíval 5 dní. Vlastně díval, ale každý den jsem filmu věnoval asi 20 minut, než jsem zdárně usnul. To kvůli tomu, že jsem se pro sledování rozhodl výhradně ve večerních hodinách. Těch 20 minut bylo většinou příjemných. Sice jsou naši dva milí hrdinové sakra nesympatičtí bastardi, ale zato mrtvolka je nasnímána velmi pěkně a o mrazení v zádech tedy mohu klidně mluvit. Dokonce mohu nějaké to slovíčko prohodit o častém mrazení v zádech. Příběh samozřejmě není doveden do žádné geniality, ale je v něm několik né úplně očekávatelných momentů. Takže celkově bych to viděl na jasné 3*. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak zase jedna japonská duchařina, která má, tuším ,už opět americký remake. Jelikož ani tímto snímkem jsem nebyl kdovíjak nadšen, tím americkým si snad ani nebudu kazit náladu. ohužel ani příliš strašidelné v klasickém slova smyslu, i když něklik opravdu solidních scén tam bylo. Nejhorší bylo to, že jsem se neleknul toho co jsem viděl, ale spíš zvukového efektu, který se na mě z nenadání vyvalil z repráčku, když jsem to zase ztlumil, nebylo slyšet slova (ne že bych tý hatmatilce rozuměl. Aspoň, že se daly skoro všechny lekačky předvídat, tak jsem všas ubral hlasitost. No nic, je to prostě jen takovej průměr, viděl jsem lepší :). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)
  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)

Reklama

Reklama