Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odľahčenejšie ladený horor režiséra, scenáristu a producenta Daniela Grodnicka. Vedecké pokusy na žralokoch sa vymknú kontrole rozvádzajúcemu sa mladému páru Marly (Dedee Pfeifferová) a Nathana (Randall Batinkoff), pracujúcim pre liliputánského Van Allena (Danny Woodburn). Tesne predtým, ako má projekt Modrý démon zaštítiť pološialený vlastenecký generál Remora (Jeff Fahey), totiž niekto zákerne vypustí šiestich bielych žralokov, schopných žiť v slanej aj sladkej vode, do voľnej prírody. (tron)

(více)

Recenze (30)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o hrôzostrašných krvilačných žralokoch som videl nespočet. Niektoré boli výborné (Spielbergove "Čeľuste"), niektoré hodne podarené (austrálsky "Útes smrti"), zopár priemerných (už nie Spielbergove "Čeľuste 2") a mnohé balancovali na hrane odpadu (na tie som už radšej zabudol). Avšak ešte stále ma táto téma baví. Mám pre žralokov ľudožrútov slabosť. Takže som si pozrel i americký snímok "Modrý démon". V rámci žraločích horrorov to jednoznačne radím ku velice mizerným titulom. Je to brak balancujúci na hrane odpadu. Dúfam, že naň rýchlo zabudnem. * ()

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázna konina. Z každej scény na diváka kričí, že rozpočet bol prakticky nulový - počítačové triky patria medzi tú najväčšiu spodinu televíznych shitov a to isté by sa dalo povedať o väčšine atribútov tohto filmu. Vďaka tomu je ale sledovanie tohto "filmu" skvelá zvrhlá zábava. Dá sa tu smiať v podstate na všetkom. Medzi obzvlášť podarené patria všetky scény, keď žraloky idú zaútočiť na nič netušiace kúpajúce sa obete. Zo žralokov je vidieť len hornú plutvu nad vodou, ktorá sa k panikáriacej obeti približuje závratnou rýchlosťou približne jedného kilometra za hodinu. Čerešničkou na torte je likvidácia hlavného záporáka, ktorá prekračuje hranice všetkého, čo som videl (nebudem popisovať, pozrite si to, stojí to za to). 1/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve filmu máme najít prvky horroru, komedie, sci-fi - no já se můžu ztotožnit tak maximálně s tou komedií, protože pár laciných hlášek a směšné vizuální efekty tomu nasvědčovaly. V Raging Sharks byli žraloci ještě zlatí. V tomto filmu úplná katastrofa, kdy z velmi blízka bylo jasně poznat, že jde o lacinou loutku. Ono se není moc co divit, protože režisér Grodnik je známý tím, že vesměs natáčí jen TV filmy a jde o "céčkové" záležitosti. Filmové triky i efekty jsou ubohé. Hudba je sice pěkná, ale hodí se spíš do romantických filmů nebo do již zmiňovaných komedií. Herecké výkony byly průměrné, mnohdy až podprůměrné. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od výrazu Modrý démon jsem si představovala brutální a krvavé útoky party šesti žraloků terorizujících nic netušící návštěvníky příjemných místních vod. Mnohem vhodnější by bylo jeho užití coby název počítačového viru či programu. V tomto filmu jde v první řadě o spoustu keců, komických postaviček a poměrně velké množství humoru, že je mi až podivné, že žánr "komedie" v popisu není připsán:) Žraloci hrají v podstatě vedlejší roli, naskytne se nám pohled na pár chabých, nezajímavých útoků, podpořených nelogickým chováním postav. Většinu času žraloci jen netyčně proplouvají okolo a často k akci ani nedojde, protože je jejich útok přes počítač zmařen. Asi v sobě měli nějaký čip nebo tak něco:) Nejzábavnější postavy představují bývalí manželé Marla a Nathan Collinsovi a známý hollywoodský pidimužík Danny Woodburn. Jsou to právě oni, jejichž rozhovory, nadhled a humor drží jinak vcelku nezáživný a bezobsažný děj nad vodou. Ale i samotní žraloci vypadali přesvědčivě:) "Chtěli jsme udělat další krok v evoluci, ale stvořili jsme zrůdu", "Žraloci zaujali útočnou formaci." :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, tak žraloci zabijáci jsou velmi oblíbené téma k natočení filmů. Tady je geneticky upravili. Do hlavy jim dávali elektronické implantáty, které by za normálních okolností sloužily k jejich ovládání, ale zkuste ovládat něco, co brázdilo moře a oceány už v pravěku. Ty bestie se nějakým nedopatřením dostaly na svobodu. Hudební doprovod se sem zrovna moc nehodil, spíše bych ho radši slyšela u nějaké komedie nebo možná i romantického filmu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama