Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na minimu prostoru maximum muziky. Tvůrcům se podařilo z brakového scénáře udělat solidní atmosferickou zápletku, kde dominuje vynikající záporák Murphy, který pobral charizmatu až to hezké není a Rachel McAdams se svým rozkošným kukučem sem zapadne rovněž výborně. Dokud se motáme ve stísněných prostorech letadla, kde herci kouzlí v rychlých dialozích a psychologické bitvě, je to ok. Jakmile se to blíží ke konci a z letadla se vystoupí, začne klišé na klišé a kvalita jde dolů. Je to na i tak na slušné úrovni. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stejně si myslím, že se z tohoto filmu dalo vytřískat víc, ale tentokrát svou vinu nese na výsledném průměrném dojmu režisér Craven, který si nepotykal se scénářem a v mnoha ohledech vše mohlo být napínavější a provokativnější než nakonec bylo. Rachel McAdams a Cillian Murphy udrželi statečně moji pozornost až do konce a několik nápadů bylo originálně pojato. Pro mě však celkově průměrná záležitost v typicky nepřekvapivé režii se spoustou (ne)viditelných chyb. 60% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se zděsil, že půjde o další katastrofický film - jejich éra mě zrovna neoslovila. Naštěstí se děj ubíral jiným směrem. Rachel McAdams byla příjemná, C. Murphy se na roli parchanta vyloženě hodil. První 2/3 filmu obstojné, hodně mě vytáčila bezmoc, ale takhle filmy prožívám běžně; konec mi kazilo pár nelogičností na konci, zkrátka si myslím, že by se člověk zachoval trochu jinak. # V rámci žánru snímek drží průměr, na tolik ohrané téma se nesnaží až tak kopírovat. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Noční let je perfektně vyrobený prefabrikát. Všechny, mimochodem skvěle typově obsazené, postavy s jistotou balancují na hraně reality a tradičního filmového klišé, což je sice fajn, ale takřka to vylučuje možnost, že by divák pocítil mrazení v zádech nebo zaznamenal napětím do pozoru postavené chlupy na zádech a nehty na nohou si hrůzou asi také neokouše. Přesto dostane přesně to, co se od snímku tohoto typu dá očekávat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný psychologický thriller. Rozjezd filmu byl celkem nudný, ale postupem času, kdy hlavní hrdinka nastoupila do letadla film začal ubíhat celkem svižně. Líbil se mi herecký výkon psychopata (Cillian Murphy), tvářil se klidně a dokázal diváka přesvědčit. Celkově je to zajímavý film, ale nepřinášející žádné zajímavé vyvrcholení děje. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • 25milionový thriller znamenal pro Wese Cravena návrat na výsluní, protože během úvodního víkendu (19. – 21. 8. 2005) vydělal 16 mil. dolarů. Po měsíci promítání už měl na kontě 55 milionů, čímž se pro něho stal nejziskovějším filmem mimo trilogie Vřískot. (imro)
  • Když žena na letišti polije Lisu ledovým cappuccinem, výraz Rachel McAdams není hraný, ale doopravdy překvapený. Nevěděla, že nápoj bude tak studený. (Martinibaby)

Reklama

Reklama