Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

genetique 

všechny recenze uživatele

Craven sa vrátil! 'Scream 3' a 'Cursed' boli poriadne omáčky, ale toto bola pecka!. Veľmi dobre vychytil thrillerovú pointu, napätosť na jedničku a skvele ju spracoval na minimálnom priestore (dve sedadlá v lietadle) za minimálny čas a hlavne peniaze. Ku koncu uplatnil svoje horrorové skúsenosti, ktoré divákov (aspoň mňa) vytrhli zo sedadiel. 90%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Nočný let" ma zaujal predovšetkým svižnou, profesionálnou réžiou Wesa Cravena. Tento skúsený horrorový borec si pri ňom tak trocha odskočil do iného žánru. Natočil napínavý, konverzačný thriller s akčným koncom, ktorý sa hodne podobá tomu z "Vreskotu". Lisa Reisertová, mladá, úspešná hotelová manažérka sa práve vracia z pohrebu svojej starej matky, keď si ku nej v lietadle, akože náhodou, prisadne modrooký, sympatický mladík, ktorý sa predstaví ako Jackson Rippner. Za neškodnou fešáckou maskou sa však skrýva nebezpečný zločinec. Pre Lisu sa tak let z Texasu do Miami stane hotovou nočnou múrou. **** ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Craven pořád umí, s napětím očekávám 25/8. Na Nočním letu je zajímavá především ta část v letadle, kdy probíhá nepřetržitá konfrontace mezi charismatickým záporákem Cillianem Murphym a sympatickou Rachel McAdams. Výsledný dojem stahuje dolů poslední půlhodinka, na čemž nese vinu scenárista, nikoli Craven - ocenil bych něco drsnějšího a nekompromisnějšího. Ale jinak je Red Eye příjemný napínavý thriller, který divákovi uběhne jako voda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Typická Cravenovina. Jednoduchý príbeh, v ktorom sa opäť hra na mačku a myš. Príjemný herci dostanú diváka do deja, aby Wes Craven mohol roztočiť ďalšiu Thrillerovskú hru. Najväčšie mínus filmu je asi len ta jednoduchosť príbehu, ktorý je v podstate stavaný len na jedno pozretie, ale je natočený s dobrou atmosférou, ktorá sa len tak pri takýchto filmoch necíti (Beltrami tomu tiež dopomohol), film ma pri 85 minútach neskutočne tempo, takže nehrozí že by sa divák začal nudiť. Chcel som dat povodne nižšie hodnotenie kvôli tej jednoduchosti, pretože celý film dokopy nič neponúkne a s atmosféry drží rovnakú vlnu celý čas, ale za Rachel McAdams si kľudne prihodím. Pokiaľ hľadáte jednohubkový Thriller, ktorý nie je tupý a je kvalitné natočený, tak ste tomu na stope. 80% - 4* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tady mě Wes Craven doslova dostal. Už jsem v něj ztratil víru a nevěřil že dokáže udelat nic jiného než průmernou vyvraždovačku a ejhle. U Nočního letu jsem s otevřenými ústy zíral od začátku až do konce a ani na moment nemohl odtrhnout oči od obrazovky. Všechno skvělé. Nepřestávající akce, skvělý herci, zajímavé pojetí hodnkrát použitého tématu. Paráda. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)
  • Režisér i scénárista si ve filmu střihli cameo – Carla Ellswortha uvidíte v letištní hale, kde se o něho opírá jedna ze třech spících žen, zatímco Wes Craven skončil na podlaze ve střižně – nedokázal totiž udržet kamennou tvář během scény v letadle. (imro)
  • Cillian Murphy o roli Jacksona tolik stál, že si pouhé dva dny před svojí svatbou zaletěl z Anglie do Hollywoodu, aby poobědval s režisérem Wesem Cravenem. Ten mu později roli dal s tím, že si ho získal svýma očima. (Martinibaby)

Reklama

Reklama