Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Hild 

všechny recenze uživatele

Mohl to být tak brilantní thriller. První polovina je skvělá, napínavá, originální a dokáže diváka zarazit do křesla. Skvělí herci, z Cilliana Murphyho šel až strach, toho psychopata jsem mu věřila na 100%. Pak však přichází druhá polovina, kde už film padá až k béčkovým thrillerům, už zde není nic originálního a ten konec, který už tušíte, se jen oddaluje. Strašná škoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na minimu prostoru maximum muziky. Tvůrcům se podařilo z brakového scénáře udělat solidní atmosferickou zápletku, kde dominuje vynikající záporák Murphy, který pobral charizmatu až to hezké není a Rachel McAdams se svým rozkošným kukučem sem zapadne rovněž výborně. Dokud se motáme ve stísněných prostorech letadla, kde herci kouzlí v rychlých dialozích a psychologické bitvě, je to ok. Jakmile se to blíží ke konci a z letadla se vystoupí, začne klišé na klišé a kvalita jde dolů. Je to na i tak na slušné úrovni. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller od Wese Cravena. Náboj a napětí nechybí, tempo není také vůbec špatné. Uklidňující je i délka, poněvadž pouhých 85 minut není moc. Tím pádem funguje i děj a pořád se něco děje. Příběh není nikterak originální, ale naprosto dostačující. Red Eye není snímek, který zaujme maximálně, ale pro jedno potěšení stačí... 7/10 = 75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wesa Cravena teda poriadne nakopla múza a natočil najlepší film svojej kariéry, ktorý je minimálne o jeden stupeň kvalitnejší ako jeho najlepšie kultovky (Scream, Nightmare) pre mňa iba dosť priemerné filmy. Tempo je viac než slušné, dej neprekombinovaný, thriller postupne skĺzne k akčnejšej časti a končí hororovím finále ako z nejakej vyvražďovačky. Zo začiatku je samozrejme výraznejší Murphy, no ku koncu však na seba strháva všetku pozornosť kočička Rachel McAdams. Pán režisér, toto je vaša parketa. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Do 4* nechybí mnoho. První hodinu to Craven kočíruje s naprostým přehledem. Celé dění v letadle, podpořené klaustrofobickou atmosférou a zdánlivě beznadějnou situací hlavní hrdinky (velmi půvabná McAdams) je působivé a napínavé, bohužel jakmile se děj přesune na posledních cca 10 minut do Lisiniho domu, napětí se ztrácí, přichází na řadu předvídatelnost a trocha toho žánrového klišé. Škoda i příliš krátké stopáže (bez titulků 73 minut). Ale pozor, když bůh rozdával budoucím hercům padoušské charisma, Cillian Murphy si šel pětkrát. Hlavně kvůli němu stojí tenhle thriller za pozornost. Od ´Batman začíná´ mě tenhle týpek zajímá čím dál tím víc. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Interiéry lietadla, kde prebiehala časť natáčania, sú interiérmi Boeingu 767. Pri viacerých záberoch zvonku však možno rozoznať iné typy lietadiel, ako Airbus A320, Boeing 727, Boeing 737 a Boeing 777. (MikaelSVK)
  • Při natáčení scény na záchodě v letadle Cillian Murphy omylem hodil s Rachel McAdams o zeď tak, že se bouchla do hlavy a půl hodiny byla v bezvědomí. Na DVD je tento záběr přidán do sekvence přebreptů. Když potom byla Rachel připravená pokračovat v práci, Cillian se bál točit scénu znova. Ve scéně použité ve filmu lze vidět, jak ji drží zezadu na hlavě a chrání ji, aby se znovu nebouchla. (Martinibaby)
  • Jednu z vedlejších rolí bodyguarda si zahrál Colby Donaldson, účastník tří řad americké reality show Kdo přežije - "The Australian Outback", "All Stars" a "Heroes vs. Villains". (campix)

Reklama

Reklama