Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

genetique 

všechny recenze uživatele

Craven sa vrátil! 'Scream 3' a 'Cursed' boli poriadne omáčky, ale toto bola pecka!. Veľmi dobre vychytil thrillerovú pointu, napätosť na jedničku a skvele ju spracoval na minimálnom priestore (dve sedadlá v lietadle) za minimálny čas a hlavne peniaze. Ku koncu uplatnil svoje horrorové skúsenosti, ktoré divákov (aspoň mňa) vytrhli zo sedadiel. 90%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cravenův film. Atmosférický, sofistikovaně napsaný a navzdory minimálnímu dějovému prostoru nekonečně kreativní a zábavný v přímém psychologickém nátlaku a chytrých vedlejších motivech. Sympatie k hlavní hrdince, které jsou především v závěrečném béčkově orientovaném zúčtování klíčové, fungují zásluhou skvělého emotivního výkonu Rachel McAdams bravurně, Cillian Murphy je v roli toho zlého děsivě přesvědčivý (nebo přesvědčivě děsivý?) a moc se mi líbilo chytré manévrování s morálním dilematem "neriskovat život otce a spolupodílet se na vraždě, nebo zariskovat a zkusit všechny zachránit", přestože vývoj "na papíře" je dopředu očividný a v podstatě nepřekvapivý. Ale jak říkám, vývoj "před kamerou" je tentokrát úžasně atraktivní, k páté hvězdičce nebylo daleko... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Další (co se atmosféry týče) brilantní thriller, který využívá jako hlavní motiv neustálou komunikaci mezi vrahem a obětí (podobně jako třeba Collateral a Telefonní budka). Především první hodinka napíná až k prasknutí a je obdivuhodné, že někdo jako Craven (tedy autor, který ve svých filmech neustále střídá prostředí) dokáže tak schopně rozehrát drama prakticky jen na dvou sedadlech. Po opuštění letadla sice upadá kvalita o stupínek dolů, ale to není vina Cravena (který se naopak s přechodem vyrovnal srdnatě), nýbrž scénáristů, kteří ve finále využívají podstatně lacinějších berliček. Nicméně, i tak mi finále nevadí (naopak mi to přijde jako roztomilý odkaz na úspěšnou vřískající trilogii) a neshazuje mi celkový dojem z Nočního letu. Akorát není výsledek natolik precizní, aby byl film podobně nezapomenutelný, jako třeba právě Telefonní budka. A Cillian Murphy je ďábel, ze začátku hraje slaďouška přesně podle gusta dámského publika, aby následně tohle klišé hezkých herců zadupal do země, je to prostě frajer! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Noční let je perfektně vyrobený prefabrikát. Všechny, mimochodem skvěle typově obsazené, postavy s jistotou balancují na hraně reality a tradičního filmového klišé, což je sice fajn, ale takřka to vylučuje možnost, že by divák pocítil mrazení v zádech nebo zaznamenal napětím do pozoru postavené chlupy na zádech a nehty na nohou si hrůzou asi také neokouše. Přesto dostane přesně to, co se od snímku tohoto typu dá očekávat. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na první zhlédnutí průměr s hloupými momenty, na podruhé zábavný thriller s perfektně ironickými vtipy z úst Cilliana Murphyho. Ten je tu za ještě většího slizouna než kdekoli jinde a v žádném případě nelze jeho zmetkovský talent přehlédnout... Pokud se potřebujete odreagovat po ubíjejícím týdnu, sáhněte po "Nočním letu". Zhlédnete obstojný thriller, užijete si poměrně dobré herce a ještě k tomu se perfektně pobavíte. WES CRAVEN STÁLE UMÍ!!!;-) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Pro filmování byly vytvořeny falešné letenky se všemi náležitostmi jako jsou například řady pro cestující. (imro)
  • Jackson Rippner (Cillian Murphy) nosí hodinky značky Breitling Chronomat Longitude. (dyfur)
  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)

Reklama

Reklama