Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Naprostá bezmoc, beznaděj a další emoce. Tento film je, co se týče rozpočtu menší, ale vůbec mu to neublížilo! Chytrý a hlavně chytlavý příběh, bravurně je zde zahrán záporák a k tomu jedna kladná (a jak jinak) také hezká herečka. Film vás nepustí od začátku do konce. (I když některé pasáže v domě mohli vynechat). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl novodobého Hitchcocka. Tempo od začátku do konce, nervy i cynický humor pro odlehčení a hlavně vypiplaný scénář, který nakonec zužitkuje úplně všechno. Každou třeba jen trochu představenou vedlejší postavu i další věci typu rekonstruovaného domu nebo zmínky o noži nebo sportu... Nic tu není navíc, všechno dříve či později dostane smysl, prostě skvělé. Část v letadle je velmi napínavá, část po letadle zase jaksepatří vypjatá a vůbec se mi nezdálo, že by se konec k tomu, co mu předcházelo, nehodil. Naopak jsem si zase vzpomněl na finále Hitchcockových filmů, která se mnohdy odehrávala v jiném prostředí než zbytek filmu, a nikomu to nevadilo. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. Die Hard v kombinácii s Under Siege pre teenagerov. Bez jedinej prestávky na výdych, dynamický od úvodných "dravých" titulkov až po samotný záver. Prvé 2/3 filmu sú nielen v rámci subžánru "teenage thriller" takmer bezchybné. Logické lapsusy sa síce nájdu, ale tie sú spoľahlivo tlmené nonstop napätím v každom obraze (vďaka šikovnej montáži a neustálemu napredovaniu deja, ktoré kulminuje v perfektne načasovanom a vygradovanom twist pointe). Podporuje to výborná práca s mizanscénou v stiesnenom priestore lietadla, ako i zaujímavé nasvietenie hlavného záporáka (mimoriadne presvedčivý Cillian Murphy) - vždy v ostrom kontraste s jeho najbližším okolím, čím je jeho prítomnosť a dominancia v obrazoch značne zvýraznená. Wes Craven práve v týchto chvíľach ždíma zo seba tvorivé maximum. O to viac zamrzí záverečná tretina filmu, kedy prenesím deja mimo lietadla scenáristi začali operovať s oveľa väčšou vykonštruovanosťou príbehu vsádzajúceho body obratu na náhody, ako i nepresvedčivým prerodom nedobrovoľného "hrdinu" na neohrozeného "hrdinu". Dynamickosť v scénach síce nepoľaví, ale atmosféra razom padá o niekoľko podlaží nižšie. Klinčekom do rakvy je pre film jeho finále, ktoré vkĺzava takmer do sebaparódie s pomrkavaním na diváka v radení tých najzákladnejších klišé (ak to mal byť tvorčí zámer, tak u mňa sa žiaľ minul účinku). Veľká škoda, pretože po výborných 2/3 ostáva na jazyku horká pachuť premárnenej šance. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stejně si myslím, že se z tohoto filmu dalo vytřískat víc, ale tentokrát svou vinu nese na výsledném průměrném dojmu režisér Craven, který si nepotykal se scénářem a v mnoha ohledech vše mohlo být napínavější a provokativnější než nakonec bylo. Rachel McAdams a Cillian Murphy udrželi statečně moji pozornost až do konce a několik nápadů bylo originálně pojato. Pro mě však celkově průměrná záležitost v typicky nepřekvapivé režii se spoustou (ne)viditelných chyb. 60% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádně rozehraný thriller, který se však postupem času mění v obyčejný akční průměr. Dokud spolu na ploše dvou metrů čtverečních vedou nejdříve přátelskou diskuzi a poté psychologický boj Rachel McAdams a Cillian Murphy, má film všechny atributy pro napínavou a dynamickou podívanou. Jakmile se však McAdams změní v akční uragán schopný propíchnout krk obyčejnou propisovačkou, či ukrást auto, nabrat na kapotu nájemného vraha a projet s ním domem, vypaří se veškeré doposud vybudované napětí rychleji než pomine jedna turbulence. Snímek se s posledním vypětím sil doškobrtá do cíle a to svítí na ukazateli stopáže pouhých 78 minut! Co bylo možno zachránit, zachránil vynikající Cillian Murphy, jehož vizáž, projev a hlas se dají souhrně doplnit slovem - charizmatický. Rachel McAdams se očividně snaží, svůj herecký um doplňuje emočními výjevy, stejně však po celou dobu hraje druhé housle. Celkem pěkná Beltramiho hudba. Na sobotní večer můžu doporučit. 26 miliónů dolarů(rozpočet)/95,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Při natáčení scény na záchodě v letadle Cillian Murphy omylem hodil s Rachel McAdams o zeď tak, že se bouchla do hlavy a půl hodiny byla v bezvědomí. Na DVD je tento záběr přidán do sekvence přebreptů. Když potom byla Rachel připravená pokračovat v práci, Cillian se bál točit scénu znova. Ve scéně použité ve filmu lze vidět, jak ji drží zezadu na hlavě a chrání ji, aby se znovu nebouchla. (Martinibaby)
  • Interiéry lietadla, kde prebiehala časť natáčania, sú interiérmi Boeingu 767. Pri viacerých záberoch zvonku však možno rozoznať iné typy lietadiel, ako Airbus A320, Boeing 727, Boeing 737 a Boeing 777. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama