Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice přátel – čejenských indiánů – Buddy a Filbert opouští rezervaci v Montaně, aby se vydali na cestu po americkém středozápadě a pomohli Buddyho sestře, která je nespravedlivě vězněná v Novém Mexiku. Americká pustina se stává dějištěm nezapomenutelného příběhu dvou velmi odlišných mužů a jejich neuvěřitelné cesty. Tak trochu mysteriózní Philbert Bono a velký a nemluvný aktivista Buddy Red Bow vyrážejí společně na cestu v téměř nepojízdném Buicku z roku 1964, když se Buddyho sestra dostane do křížku se zákonem v Santa Fe. Během cesty se jim přihodí mnoho zásadních životních historek – vtipných i milostných. Když se dostanou do své cílové destinace, už se velmi dobře znají, každý sám sebe i navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

majo25 

všechny recenze uživatele

Je to tak na hrane, ale celkom pekné posolstvo o koreňoch a milo úsmevné pasáže to posúvajú tým lepším smerom. Podivné, že túto typicky americkú tému natočili Briti, ale vydarila sa im. Len scénu, kde Filbert (alias čejenský macko Pú) príde k peniazom tak, že vykradne otvorený policajný trezor, kde nikto nie je a ešte aj zásuvky plné peňazí sú otvorené, som nepochopil. Inak veľmi fajn road movie. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlpších indiánských filmů co jsem viděl. Podle mě ale musí mít k tomuto tématu člověk trošku bližší vztah, aby ho ocenil. V podstatě se jedná o příběh typického současného amerického indiána, tedy obtloustlého žrouta hamburgerů, který se vydá na cestu objevování svých vlastních kořenů. Velmi citlivě natočeno, hlavní hrdina je velký sympaťák. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Taková úsměvně smutná, spíš víc úsměvná road movie Buddyho - Červeného luku a Philberta, jejichž cílem je postarat se o Buddyho sestru, která se dostala do potíží se zákonem, protože měla v autě nějakou léčivou bylinku a to se jim zkrátka nelíbilo.....není bylinka jako bylinka:-) S tou svojí milovanou pojízdnou plechovkou (pro Philberta kůň) do které si koupili super autorádio (bezva scénka) vyrazili do Santa Fe zachránit Bonnii i s jejími dětmi. Příjemná, pohodová podívaná, kde se mně líbil hlavně medvídek Philbert, který měl apetit jako málokdo a vypadal, že neumí do pěti počítat, ale měl to nejdůležitější na světě - srdce na pravém místě. A ty jejich jména,,,,Králice, Lehký oblak, Vlčí zub....:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se nesetkávám ve filmech s Indiány. A už vůbec se nedostanu k filmu, který by se snažil vystihnout dobu a zoufalost některých indiánských kmenů, kteří se den za dnem utápějí v alkoholu. Není tomu totiž dávno, co mi někdo řekl, že Američani tam na Indiány nahlíží, jako my na cigány. Dost smutné, když si uvědomím, že právě oni jsou původní obyvatelé této země. I proto jsem jim od začátku filmu děsně fandil. Jasně, že ten jejich zběsilej road trip jim procházel tak snadno, jako když nůž prochází máslem. Policajti tady byli spíš na baterky, než na použití. Mně se ale líbilo hlavně to, jak hlavní role probudila naděje za lepším životem nejenom sebe, ale i svých kamarádů. Když už nic jiného, tak tenhle film pro mě bude asi nejlepší filmovou jízdou čejenských indiánů americkou prérií, co jsem kdy viděl. ()

sator 

všechny recenze uživatele

O hledání ztracené identity... Už jsem jedno viděl ,v něm jeli na pohřeb... slavnost pow wow je hudební, taneční a společenská sešlost, na kterou se sjíždějí příslušníci různých indiánských kmenů z celé Ameriky a Kanady. Název pow wow znamená v algonkinštině "znovuobnovení" a slovo pochází z narragansettského slova "powwaw", což znamená "duševní vůdce". Slavnost se koná za účelem tance, zpěvu, obnovení vztahů a uctívání kultur. Většinou se koná po dobu dvou dnů, ale jsou speciální pow wow, která se mohou protáhnout až na dobu jednoho týdne. Slavnost může být soukromá i veřejná a může se konat na otevřeném prostoru nebo i v uzavřeném. Celá slavnost probíhá na vymezeném předem určeném místě a pokrývá leckdy i několik akrů. Plánují se většinou mnoho měsíců i rok před začátkem. Slavnost je zahájena úvodním průvodem vlajek, tancem a modlitbou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Slavnost „pow wow“, v překladu „obnovení“, je hudební, taneční a společenská sešlost, na kterou se sjíždějí příslušníci různých indiánských kmenů z celé Ameriky a Kanady. (sator)

Reklama

Reklama