Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do indiánské rezervace Pine Ridge nás přivádí příběh dvou charakterem se odlišujících bratrů. Mladší Rudy pracuje jako policista, a doslova každý den se setkává s bídou a živořením svých soukmenovců. Nezaměstnanost, alkoholismus a domácí násilí, se stalo pro místní obyvatele něčím naprosto normálním. Rudymu se naštěstí podařilo uniknout z tohoto bludného kruhu. Musí sice zápasit s vlastní bezmocností a vztekem, že nemůže věci kolem sebe změnit, ale navíc je příliš často svědkem toho, jak se ničí jeho starší bratr. Mogie se bohužel nedokázal vymanit z negativních vlivů a stal se z něj problematický člen zdejší komunity a beznadějný alkoholik? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Kouřovými signály (všem, kdo je neviděli, doporučuji sehnat a vidět) jsou Rudé kůže v tvorbě Chrise Eyrea opravdu tím slabším, ale za vidění rozhodně stojí. Jsou to trpká a naléhavá připomenutí, že indiánům bylo hodně ublíženo, ale že dokáží pěkně ztrpčit život i sobě samotným. Rudyho symbolický čin na závěr mě nakopnul ke čtvrté *. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Oprvadu smutné poselství o úpadku Indiánů. Velmi citlivě provedený snímek o Lidech, kterým byla ukradena jejich kultura a minulost, a kteří se s tím nehodlají tak úplně vyrovnat, ale každý hledá jiné rešení. Dlouho sem neviděl film s tak fungující bratrskou chemií ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príbeh indiánskeho policajta, ktorý vezme spravodlivosť do vlastných rúk, aby pomohol svojim súkmeňovcom. Jeho činy, ale ostávajú bez povšimnutia a narobia viac neplechy ako úžitku. Nepochopený. Film nudný. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

"Rudé kůže" jsem viděl jen náhodou, ale díky za ni...Pěkný, jednoduchý filmeček těžící z prostředí indiánské rezervace a nelehkého života v ní. Soustředění se na vztah dvou bratrů usměrňuje celé vyprávění a dává vyniknout bezútěšné existenci bývalých obyvatelů prérie. Přesto tento film nevyznívá depresivně – naopak, je zněj cítit naděje v lepší zítřky. Ovšem bez toho, aby člověk zapomněl na tradice a svůj původ. A ještě jedna věc mě dostala a totiž tahle – oni i Indiáni pláčou... ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Skloubit indiánskou tradici a mystiku s jejich současnou nepříliš lichotivou situací je určitě dobrý nápad. Příběh policajta, který chce napravit své lidi jiným způsobem než cestou zákona je určitě zajímavý a ještě zajímavějším se stane, když při jednom z těchto pokusů téměř zemře jeho bratr... Děj nemá ale bohužel žádný spád ani originalitu a vzheldem k tomu, že se film tváří jako velmi autentický (je zde i několik "jakoby" dokumentárních momentů), mělo by být i jednání postav logické a to místy není... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chris Eyre je určitě dobrý režisér, film má dobře napsané i zahrané postavy, ale nepříliš zajímavý příběh to nenahradí. Je to škoda, protože tvůrce vynikajících Kouřových signálů má rozhodně na víc. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, Graham Greene je sympaťák i jako alkoholická troska. Za soundtrack hvězdička navíc. www.youtube.com/watch?v=HGd-SfsAl08 ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Áno. Indiáni nie sú len tí hrdí a chrabrí bojovníci z filmov. Častokrát sú to alkoholici a trosky, ktoré sa krútia na mieste a utápajú sa v beznádeji. Vďaka za tento film. Veľmi milo ma prekvapil, nielen príbeh, ale aj skvelý Graham Greene. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Velmi smutná záležitost. Celým filmem jakoby vanula beznaděj bez jakéhokoliv záchvěvu naděje a světla do budoucna. I závěr, byť nejsilnější okamžik filmu, je pouze trpkým a ukřivděným výkřikem do prázdna. Přesto se jedná o silný zážitek okořeněný jako vždy skvělým, byť tentokrát neustále opilým, Grahamem Greenem. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Pro mě je až deprimující vidět, co se stalo z tak hrdého národa, jakým byli Oglala Lakotové a vůbec Indiáni obecně. Nějhorší je, že ani tak skvělý film jako Rudé kůže nebo Kouřové signály, stejně jako jakýkoliv dokument na situaci, v jaké tito lidé jsou, nic nezmění. ()

Balet 

všechny recenze uživatele

Ta beznaděj z údělu indiánů-alkoholiků v rezervacích přímo srší z obrazovky. Další rána kladivem příjde s novým obchodem s alkoholem, postaveným z pojistky toho starého... Nicméně závěr trochu uklidní depresi na snesitelnou úroveň... ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Možná bude těch 5* vypadat zvláštně, ale mě ten film opravdu zaujal. Znázornění těžkého života indiánů v rezervaci a hlavně velice dojemný příběh dvou bratrů, z nichž každý jinak nese osud indiánských kmenů v Americe. Velice dobré herecké výkony, zajímavá hudba, dobrý nápad s pavoukem a trefený závěr, to všechno mě zaujalo natolik, že musím dát 5*, co se dá dělat :) ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný a zajímavý sociálně laděný film, který je sice předvídatelný, ale také vypovídá o situaci původních obyvatel Ameriky a trocha černého humoru mu rozhodně nechybí. Graham Green je fakt dobrej. Srovnat s Kouřovými signály bohužel zatím nemůžu. Nečekejte zázraky, ale za kouknutí stojí. Tři hvězdy minimálně. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Fakt dost dobrý. Jen je trochu depresivní jak ti "nejspravedlivější na celém světě" (znám několik američanů osobně a je to v ních) dokázali dohnat původní obyvatele do bahna bytí. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Skins jsem viděl náhodou, když nám ho pouštěl učitel angličtiny, viděl jsem ho tedy v originále a i přes prvotní nedůvěru jsem nakonec velmi nadšený. Jde o realistický pohled na život spousty, ne-li většiny současných indiánů, národů kdysi tak hrdých a velkolepých, dnes utlačovaných, drogově závislých lidí. Byl to opravdu smutný pohled a Pine Ridge je možná nejhorší rezervace ze všech. Příběh mne oslovil a zasáhl. Hořký osud obou bratrů jsem s napětím sledoval. Schweig i Greene tomu dodali svými hereckými výkony tu správnou atmosféru. Soundtrack je velmi působivým hudebním dílem. ()

Reklama

Reklama