Reklama

Reklama

Polarograf

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1951, 15 min

Obsahy(1)

Krátký český film o jednom z nejpodivuhodnějších našich vědeckých objevů o polarografu. Poučí nás o tom, co je základem polarografie, z čeho a jak tato jedna z nejmladších vědeckých disciplin se vyvíjela a kdo se o to nejvíc svým bádáním zasloužil. Je to neobyčejně zajímavý a poučný snímek. (FILMOVÝ PŘEHLED 19 / 1952) (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Naučný dokument, který se soustředí na názorné vysvětlení funkce, fungování, významu polarografů a elektrolýzy. Chybí mu však jakékoli ozvláštnění či humor. To se projevuje i na strohé a nepříliš zajímavé animaci. Nevzrušivé 2*. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Nová vědecká disciplina polarografie má velký podíl na naší budovatelské práci. Neboť bez polarografu se dnes neobejdeme v žádné laboratoři a skoro v žádném oboru práce. Vždyť tímto podivuhodným přístrojem lze nejen zjistit složení a jakost výrobků a používat jej tudíž ke kontrole výroby, ale polarografem můžeme na příklad také zjišťovat přítomnost olova v krvi, a to je jistě velmi důležité pří různých otravách; proto hraje polarograf tak důležitou úlohu i v našem pracovním lékařství. Polarograf nám pomáhá nejen zkvalitňovat naši výrobu, ale také zvyšovat naši péči o zdraví pracujícího lidu. Jeho objevitel, univ. prof. Dr Jaroslav Heyrovský, laureát státní ceny a ředitel Ústředního polarografického ústavu, svým objevem prospěl nejen československé, ale i celé světové pokrokové vědě. Filmový přehled 19/1952 ()

Reklama

Reklama