Reklama

Reklama

VOD (1)

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

darwin 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný remake klasického snímku, kterému chybí potřebná jiskra, zručný režisér a zářící herci. Sean Penn se sice snaží ze všech sil, ale ospalý Jude Law, ani zbytek herců ho příliš nepodporuje. Film je tak nakonec pouze táhnoucím se čekáním na nevyhnutelný konec. Chvála režisérovi akorát za to, že se z Hueyho Longa nesnažil dělat fašistického zlořáda, jako režisér prvotního snímku. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do proměny charakteru jednoho politického kandidáta. kterého zcela libově ztvárnil "pan herec" Sean Penn.. Skvělé herecké obsazení v podobě hvězd jako jsou Jude Law, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Patricia Clarkson, James Gandolfini atd. Příběh je však průměrný a ty nejzajímavější a nejhlubší okamžiky mi přijdou režijně dostatečně nezdůrazněny, takže celý film na mě působí velmi mělce. Ps: bodyguard Miláček baští cukr a originále má přezdívku Sugarman, což by daleko vtipněji vyznělo do češtiny přeloženo jako Cukrouš.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Teprve třetí celovečerní film Stevena Zailliana je místy zbytečně překombinovaný a místy ještě zbytečněji nudí. Představuje nám praktiky vysoké politiky v první polovině 20. století, kdy muži v nažehlených oblecích a zahalení v kouři rozehrávají nebezpečné hry, aby nám z toho vzešla nosná linie, tedy osudy guvernéra Willieho Starka. Mezi plejádou hereckých ikon nejvíce zaujme Sean Penn, který je v posledních letech po herecké stránce neomylný (I Am Sam, 21 Grams, Mystic River) a jeho několika minutové pasáže proslovů k lidem mají neuvěřitelný náboj (bohužel i místy teatrálně přehnaný), podpořený navíc Hornerovou hudbou. I nápaditá kamera Polanského Pawela Edelmana odvádí velice slušný nadprůměr, stejně jako pečlivá práce s dekoracemi, kulisami, zvukem apod. Jenže dokonalá režie neznamená jenom dokonalost záběrů. Obsahově je drama dosti nevitální a místy utahané, vedlejší postavy se ukazují býti nefunkčními. Opět se potvrzuje to známé, že forma zvítězila nad obsahem. Což je hlavním problémem celého filmu, v jednotlivých složkách je zcela bezchybný, ale jako celek ve svém boji o divákovu přízeň marně prohrává. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

141 minut s Judem Law... Jude hraje hlavní roli (správně, Penn je v podstatě jenom maskot), Jude pátrá po bůhvíčem, Jude má voice-over. Ale o to tu ani tak nejde. Je to takové low-profile, máte pocit, že jste to prakticky všechno viděli už jinde, hvězdy v menších rolích to nezachraňují a hlavně Kate je trestuhodně nevyužitá. V celé první polovině filmu je jenom v jednom flashbacku (flashback poznáte podle toho, že Jude má víc vlasů a jsou blond :D ). V půlce jako by si režisér vzpomněl, že tam vlastně hraje Kate Winslet a tak z ničeho nic vykouzlí milostnou linku mezi ní a... ano, Judem. Zkrátka průměrné drama ze zákulisý politiky. A abych nezapomněl, fanynky Juda to budou milovat. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dosť podcenené, ako tak sledujem tie hodnotenia. Musím priznať, že Seana Penna nejak extra nemusím, ale v úlohe nezlomného politika Williama Starka ma maximálne usadil a tie jeho rečnícke prejavy mi spôsobili husiu kožu :-). Už dlho som nevidela takú presvedčenosť a schopnosť vnútiť divákovi svoje postoje, morálku a vládu z pohľadu muža, ktorá sa o svojich ľudí vonkoncom nestará. Vo vedľajších úlohách ma presvedčila aj moja obľúbenkyňa Kate Winslet, Jude Law (jeho monológy sú, mimochodom, brilantné) sa vymámil z pozlátka hollywoodsky sexsymbol a tiež musím pochváliť aj krásnu hudbu Jamesa Hornera. Veľmi príjemný film, ktorý má u mňa o jednu hviezdu navyše aj vďaka tolerantnému scenáru, ktorý je bez problémov schopný pochopiť aj taký antitalent na politiku ako som ja. :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama