Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příroda udeří neuvěřitelně ničivou silou. Las Vegas rozmetá tornádo, severovýchod Spojených států sužují tropická vedra, která provázejí obrovské požáry. Následují prudké bouře a hromobití století. Pro ambiciózní chicagskou televizní reportérku Amy Harkingovou, která čeká ve své kariéře na velkou chvíli, je ale strach z těchto povětrnostních anomálií podružný ve srovnání s hrozícím energetickým kolapsem. Ten by zanechal celou populaci ve tmě, bez jakékoli možnosti komunikace a vystavenou nepředvídatelným nebezpečím... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Další z nesčetné řady katastrofických filmů. Naštěstí ne úplně katastrofálních. I když ... Opět musím ocenit zvláštní efekty. Co ovšem si nezaslouží plus je logika chování hrdinů a vykreslení některých situací. Tak např. se mi nezdálo, že by se v tom obchodním centru, kde byli lidé uzavřeny v té bance se nacházeli nějací lidé jen v té bance. Že by v okolních obchodech bylo pusto a prázdno se mi mos nechtělo věřit. K nevěření byl i hladký průjezd městem, kdy hrdinové mířili na smluvené místo na letiště. Fouká silný vítr, všude se válí nejrůznější bordel a trosky a ejhle, letištní plocha je zametená jak před startem concordu. Ale jinak je to příběh krásný, charakterově černobílý, dějově předvídatelný, podle zavedené šablony vyrobený a koukatelný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný televizní katastrofický film o souboji člověka s přírodou, která díky globálnímu oteplování uvede svět do podobné zkázy jako čteme v Bibli o deseti egyptských ranách, trpí klasickými nešvary podobných filmů – docela hloupá pointa, zbytečné vedlejší příběhy, proměnlivá kvalita triků. I přesto ale jde o docela zajímavou, i když přeci jen poněkud dlouho podívanou. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No pojď sem, pojď k taťkovi...ale no né, copak to tady máme? Jakýsi obří televizní megamix filmu katastrofického, ekologickospolečensky rádobyburcujícího a k tomu ještě konspiračního, no toto? Snad se všemi typickými figurkami tohohle (až na čestné výjimky) podřadného subžánru a stejně typickými dialogy, no toto? Se snahou nafrkat do zoufale dlouhé stopáže co nejvíc gigantických devastačních digitálních scének, zachytit dění okolo co nejčistším obrazem s vysokým rozlišením a prostříhat to reálnými záběry běsnících živlů, které zcela evidentně pocházejí z velmi rozdílných dob a míst a ve srovnání se zbytkem filmu působí jako kydy o třídním boji v programu "demokratického" svazu mládeže, no toto? 20% za po dlouhé době viděného Briana Dennehyho v sympatické roli a legračně přehrávající Nancy McKeon hrající si na novodobý Čínský Syndrom? No proto! (Ne, opravdu to nestojí za to, abyste s tím ztráceli čas, a není to na druhou stranu tak dementní a/nebo vizuálně zoufalé, jako ty všemožné Solární Armageddony s bijci jako Luke Perry v hlavních rolích - na tenhle level to dotáhlo až pokračování... ano, má to skutečně druhý díl;)) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +zvuky, hudba, atmosféra -triky, velice televizní/// Hold když chce televize dělat katastrofáky, dopadne to katastrofálně. Ale upřímě, tento druh filmů mám rád (teda až na ty ekologické), takže je snesu v jakékoliv formě. Hodnotit budu ale oběktivně. Nebudu, vlastně tedy nemohu srovnávat tohle dílko například s filmem Den poté apd. Takže na televizní film se rozhodně nejedná o odpad. Jediné co mi výrazně vadí, tak je asi ta druhá půle, kdy napovrch prosakuje nuda, není to takový napínák a vlastně první půle mě tak navnadila, že jsem čekal velkou katastrofu. No co, ta se mi dostavila alespoň v podobě triků, u kterých mohu prohlásit, že počítačové hry z roku 2000 mají lepší efekty. No a prej je pokračování, to ale bude katastrofa./// Celkem 47%/// ()

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Category 6 je stretnutie hurikána zo severu a tornád z juhu nad Chicagom. Typický katastrofický brak - pochváliť sa dajú akurátne triky, ale nato, aby som dal aspoň jednu hviezdu by nemohli byť postavy tak extrémne smiešne napísané - čo mám však očakávať od nabúšenej us tv produkcie, ktorá určite časom urobí nejakú tú príjemnú televíznu kvótu niektorej z našich komerčných staníc. Jednu hviezdu som však chcel dať aspoň za roztomilého Randyho Quaida v malej roličke lovca tornád Tornado Tommyho a zo zostatku stojí za reč ešte Brian Dennehy, ktorý predviedol aspoň ten svoj štandard. Dianne Wiest (oscar za Bullets over broadway) tu v úlohe c.coxvreskotovskej reportérky hrozne prehráva (aj keď čo jej táto úloha okrem financií mohla priniesť). Ale absolútne najhoršou časťou je hlavná rodinka - to je hotová pohroma -vedľa extrémne nevýrazného a matného T.Gibsona stiahli u mňa tú jednu efektovú * najprotivnejšie obsadené teenie úlohy v tv katastrofickom béčku (urazil by som asi slovo klišé ak by som označil ich scenáristickú prepracovanosť) . A ešte jedno pozitívum - chýba tradičný pes. Takže pekné (tv) efekty v desnom filme - ak to pôjde u nás v tv s masívnou reklamou nedajte sa zlákať - je to škoda času. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Winnipegu v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama