Reklama

Reklama

VOD (1)

Do nemocnice se vpotácí Brenda Martinová s pořezanýma rukama. Žena je v těžkém šoku, po několika minutách se detektiv Lorenzo Council od ní dozví, že byla přepadena neznámým mužem, který jí ukradl auto. Na zadním sedadle spal její čtyřletý syn Cody. Policie rozjede pátrací akci, do terénu se vydávají desítky dobrovolníků. Ve čtvrti obývané především černošským obyvatelstvem roste napětí. Lorenzo zaveze Brendu domů, má však pocit, že mu neřekla všechno. Snaží se přimět ji, aby promluvila, ona ale stále jen opakuje, že Cody je smyslem jejího života a nikdy by neudělala nic, co by mu uškodilo. Druhý den je zatčen muž odpovídající popisu, na policejní stanici je brutálně zmlácen. Znechucený Lorenzo zjistí, že případ má být předán federálům, a snaží se parťáka přesvědčit, aby FBI zastavil a získal pro něj aspoň jeden den. Svolá dobrovolníky a nasměruje je do Freedomlandu, odlehlého místa s několika opuštěnými ruinami. Také tam odveze Brendu, přesvědčen, že z ní dostane pravdu díky psychologickému dopadu ponurého místa. Krátce po jejich rozhovoru čeká Lorenza šokující odhalení děsivého tajemství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Příběh ničím nepřekvapí, jako knížka by to bylo určitě záživnější. Nějak mi vadila i moje jinak oblíbená Julianne Moore, která podobnou roli ztvárnila už ve Zlodějích paměti a roli neschopné matky kdysi závislé na drogách jsem jí prostě neuvěřila. A konflikt černí-bílí mě taky zrovna moc neoslovuje.Takže zkrátka průměr. ()

pcarogers 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že hlavním problémem filmu je, že nemá jasně definované téma. V popředí se s pravidelností střídá Julianne Moore jako hlavní postižená i podezřelá a revoltující masa lidí z chudinské čtvrti, popř. problematika rasismu. Dějová línie týkající se únosu má opravdu překvapivé vyústění, ba velice realistické a uvěřitelné, leč o žádném velkém finále nemůže být řeč. Ti kdož film přece jen soustředěněji viděli, si jistě všimli několika velice působivých a překvapujících záběrů, většinou s výborným hudebním podkresem. Celý film jsem čekal, jestli to mělo nějaký význam, nakonec se ukázalo, že se jednalo o samoúčelnou kameramanskou onanii, která neměla s filmem v podstatě žádný vztah. Zkrátka, Joe Rotha neznám, ale film jako by natočil právě školu ukončivší talent, který s tvrdým a dobrým vedením možná jednou dobrou filmařinu udělá:-). Zatím nic. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

SLJ v typickej charakterovej roly, ktorá mu sedí a zvláda ňou utiahnuť film. Lorenzo je spojenie medzi zvláštnymi svetmi. Bielym a čiernym, ktorý je badateľný len a len v "najväčšej demokracii" . Haha. Netušia prečo je taký pogrom zrazu a netuší to ani divák. Lebo vovedenie do deja nie je len zmätočné, ale aj ťažké a náhodné. Príliš hektické a pomalé vyšetrovanie, ktoré vlastne nikdy sa nevyvinie v klasické postupy, a v momente vstupu Julianne do toho. Myslím si, že otravnejší, hysterickejší, nechutný, odporný psychický výkon ženskej herečky som nevidel. Aby sa rozumelo, herecká stránka je úžasná a presná. No mal som problém pri jej výlevoch so sebaovládaním. Lorenzo to riešil Bohom a dobre robil. Celý snímok je tak miesto akčnosti, thrillerovosti skôr sociálnou drámou s náboženským podtextom. Preto to je z každého rožka troška a z ničoho nič. Hudobná stránka, kamera to všetko je fajn, môže strhnúť, ale v konečnom dôsledku hlavne vzbury, nenávisť pôsobia umelo. Belošskí policajti trochu stranou. Schizofrenický film, ale bavil ma. (videné 10.02.2020, HDrip) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem tak přepínal kanály a najednou koukám, že začíná nějakej thriller, ve kterym hraje Samuel L. Jackson a Julianne Moore. Takový herecký obsazení slibovalo celkem hodně, ale tohle byl naprosto banální příběh, kterej by vystačil možná tak na epizodu do seriálu Policie Hamburg. Do toho jsou náhodně nacpaný jakýsi epizodky o tom, jak fízlové a negři se nemaj zrovna moc v lásce, který s tim hlavnim příběhem nemaj prakticky žádnou spojitost. Za zmínku stojí snad akorát detektiv v podání Samuela L. Jacksona. Naopak Julianne Moore nic moc nepředvedla, protože v podstatě celej film akorát brečí. Nutno dodat, že bez nich dvou bych to asi ani nedokoukal. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Neoddiskutovatelné je, že Julianne Moore v roli Brendy Martin minimálně mou dolní čelist v kladném slova smyslu decentně prověsila. Samuel L. Jackson jako policajt věrohodnost nepostrádá, přesto bych si konec filmu dokázal představit lepší a to, kdyby třeba umřel =) - filmu značně chybí "kladná" oběť jako jednotlivec. Davy z ghetta nepůsobí emotivně tak silně, jak by ponejspíš režisér chtěl, každý ve filmu je svým způsobem vinen.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Julianne Moore v zemi svobody

Julianne Moore v zemi svobody

31.12.2005

Herečka Julianne Moore si ve filmu Freedomland zahraje ženu, jenž první den ve svém novém bydlišti ponechá svého malého syna v autě, které jí následně ukradne neznámý muž. Vyšetřování případu se ujme… (více)

Reklama

Reklama