Reklama

Reklama

STOMP: Out Loud

(TV film)
  • Velká Británie Stomp Out Loud
všechny plakáty
Hudební
Velká Británie / USA, 1997

Obsahy(1)

Na počátku tohoto projektu byl znamenitý americký aranžér a skladatel Quincy Jones. Britsko-anerická rytmicko-taneční soubor STOMP, jehož představení v letech 2002 a 2003 nadchla Prahu. Strhující taneční a rytmická čísla show tvoří mozaiku příběhu. Charaktery postav jsou načrtnuty jako v pohybové grotesce: nešika, jenž se občas ocitne mimo rytmus, nebo vůdce pouliční party, která jakoby chaoticky, ve skutečnosti však organizovaně, buší do všeho, co jí přijde pod ruku. Výpravu obstarává jednoduchá, někdy rafinovaná scéna. Cokoliv se může stát hudebním instrumentem. Vtipná choreografie pamatuje na gagy. Rytmus, často i polyrytmus je základním prvkem představení STOMP prostupuje dění na pódiu. Neslyšně tiká i za chůzí či gesty tančících herců, kteří rádi roztleskávají publikum. Je to muzikální hra s publikem, které se snaží na vyzvání vytleskat i náročný rytmický vzorec. A směje se samo sobě při každém nepovedením pokusu. Představení se podobá střídavě soptícímu a dřímajícímu vulkánu. Trefy do kbelíků či bušení tyčemi při tanečních akcích střídá jemné bubnování do dlaní, step nebo šustění novinami. Ale je to pouze příprava k závěrečnému třesku, jenž připomíná srážku pouličních bojovníků v kuchyni. Vzduchem se míhají břeskné poklice a smetáky - a ještě více rozpalují hypnotické dunění bubnů a dávají jiskru celému reji tanečníků. Patrně všichni máme cit pro rytmus. Každý se na něj vyladí, ať dříve nebo později, a pak prožije STOMP jako uvolňující rytmickou party. Nebo ozdravnou terapii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pryč se syntetizátory, pryč s elektrickými kytarami, pryč s houslemi a podobnými ptákovinkami, základ je rytmus, a jak vám ukáží STOMP, nic jiného ani nepotřebujete k tomu, abyste udělali parádní show. I když trocha toho pohybového nadání se taky hodí:) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

„Kravál s rytmem“. Říkal jsem si, že když si občas nervózně či z nudy poklepávám ve škole na lavici, má to něco do sebe. Stomp však tohle dotáhli do dokonalosti. Společně s „hudbou“ však jde ruku v ruce i mistrovská choreografie, bez které sice není jejich hudba poloviční, ale získává úplně jiný ráz. Důkazem toho jsou závěrečné titulky, kdy si jenom můžeme domýšlet, na jaký kus sebraný na ulici právě „hrají“. U tohoto dokumentu navíc potěší skvělá práce s kamerou, která dává nahlédnout hudebníkům téměř až do To spolu s perfektním střihem a výborným zvukem přináší jedinečný audiovizuální zážitek, z něhož sice možná bolí uši, ale dojem „něčeho jiného“ tu zůstane ještě dlouho. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí záležitost, která vás rozhýbe...Jak taky jinak jsou to přeci STOMP, ale něco tomu chybí. Taková ta "koncertová" atmosféra, která je skvěle zahycená na jejich DVDčkách. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Poslouchá se to celkem dobře, všechno je to ale díky efektu a způsobu provedení. Někdo se prostě rád dívá na mlácení do popelnic hrnců nebo driblování. Ve skutečnosti se ale příliš složitých rytmů nedočkáme, řídké jsou i velké trioly nebo občasnější drobotina od kvintol nahoru. Nějaký lepší polyrytmus je také spíš řídkou záležitostí. Skoro všechno bych bez problémů zahrál na obyčejnou bicí soupravu sám, a tak nám tu zbývá spíše choreografie, která však pochopitelně chybu prakticky nemá. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

4* jen proto, že jsme na filmové databázi, a tak hudebnímu vystoupení (jakkoliv brilantnímu) pět hvězd prostě dát nemůžu...Ale jinak je "STOMP: Out Loud" naprosto úžasný zážitek. Gemini (tímto ještě jednou díky) mi tenhle koncert půjčil na VHSce, tak jsem se (s pochybami) na něj podíval...a po skončení jsem kazetu jen přetočil a dal si to hned znova...O dvě hodiny později (čtvrtá projekce) - po různém podupávání, poskakování, vytleskávání a mlácení do nábytkové stěny, gauče a stolku jsem byl už tak vysílený, že jsem toho nechal :)...Návyková záležitost. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Hranicu medzi hlukom a hudbou vám ukážu STOMP ..... Verte, že hudba sa dá spraviť i s balíčkom kariet, s baketbalovou loptou, hrncom, tyčou, metlou .............. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Industriální balet, který učaruje svou rytmikou, magickou kamerou (ještě lepší než v Brooms) a úžasnými prolínačkami, jenž nás plynule přenesou ze špinavé ulice do rozpálené kuchyně (moje nejoblíbenější), odtud kamsi do kanálu a z kanálu rovnou doprostřed pódia. Prostě pastva pro uši i pro oči. Jen pojďte a poslechněte, jak to zní - stomp - Stomp - STOMP! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nesnáším kravál - třískat mi někdo za uchem deklem z popelnice, postarám se, aby v té popelnici skončil rypákem napřed. Ale v okamžiku, kdy kravál dostane chytlavý rytmus a je doprovázen zajímavou, zábavnou choreografií, mé nohy začnou podupávat, ruce bubnují o nejbližší vhodný předmět, hlava sebou škube v imitaci nervového tiku a nálada letí vzhůru raketovým tempem. Polibte mi podzádí s technem, hiphopem a podobnými nesnesitelně úmornými sračkami plnými elektronických pazvuků; stačí pár smetáků a na světě je hned výrazně lepší rytmus! 88% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

I se smetákem a popelnicema se dá tvořit umění. V rámci toho, co STOMP tvoří, dosáhli téměř dokonalosti, navíc jsou všechny ty zvuky ulice pro mě strašně uklidňující. 80% ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Za vším hledej rytmus! Sofistikovaná pouliční opera plná eufonického rámusu, živelné hravosti a famózní choreografie promyšlené do posledního detailu. Nechybí smetákový balet, popelnicové árie, ani proslulé kuchyňské intermezzo. Pro mě osobně posedlost, úchylka a srdeční záležitost v jednom. Doporučuji zejména všem neurotickým „podupávačům“ a „poklepávačům“. Třeba je to bude natolik inspirovat, že své zlozvyky časem přetaví v úspěchy na prknech, která znamenají svět nebo si alespoň zpestří své nasazení v pracovním procesu :-) ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně chytlavá a energií nabitá show! Která nepostrádá ani humor, či "akční" scény. Scéna s kartami mě dostala! :) Doporučuji. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Vcelku skvostná mistrovská záležitost, která ale lehce skomírá na nepříliš čistě mířených střizích. Samotný soubor poté někde mezi industriálem Einsturzende Neubauten a novým tancem skotačí v úžasných kreacích s obyčejnými věcmi, která tak nějak člověka obklopují. Rozhýbají a rozezní prakticky všechno. Smetáky, popelnice i klíče. Jsou Stomp troopeři zvuku! ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Jsem hudebník tělem i duší a tvrdím že toto je skutečné umění! Je to lék na nemoci všeho druhu. Když se do toho čkolvek zaposlouchá tak se v něm začne dít cosi, čemu by se dalo říkat dobíjení pozitivní energie. Při sledování se mnohokrát přistihnete jak si hrajete do rytmu který je vždy tak chytlavý že se to nedá vydržet :) ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Luxusní, hrát se dá na cokoliv. ALe není to žádná sranda. STOMP to uměj dokonale, sladit všechny pohyby, už vůbec jen vymyslet celou choreografii muselo stát neuvěřitelnou práci. Ale vyplatilo se. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní záležitost. Netušil bych na co všechno se dá zahrát takováhle parádní hudba! Smetáky, basketbalové míče, popelnice, hrnce, pokličky, karty nebo jen kousání v rytmu do jabka... wow... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Tal sme si to tu v Dánsku pouštěli a tento týden jsme si udělali menší koncert ala STOMP a všem se nám to moc líbilo a ověřili sme si jak těžké to je udělat, natož zrealizovat. Jsou to machři!!! ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé asi v patnácti (?) letech, tak mě to dost nadchlo, když jsem po asi šesti letech zkusil zas u toho jen tak vypnout, v podstatě jsem se nudil a po chvíli to nechal být. Radši bych, aby dostaly víc prostoru složitější rytmy a všechny možné matroše, na které se dá "zahrát", než ta "show". Pořád je to ale hodně sympatické podstatou, nakonec docela i tím pojetím, choreografie taky dobrá dost. Stojí to za to, klidně jen části (u scény v kuchyni se dá dobře mluvit i o dost slušné filmové stránce). ()

Reklama

Reklama