Reklama

Reklama

Film o filmu: Alexander Veliký

(TV film)
  • Velká Británie Charging for Alexander
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 2004, 30 min

Obsahy(1)

Zákulisí natáčení historického velkofilmu režiséra Olivera Stonea Režisér Oliver Stone je znám jako tvůrce, který do detailu dbá na věrohodnost všech scén svých snímků. Nejinak tomu bylo i u historického velkofilmu Alexander Veliký. Stejně jako v případě slavné Čety uspořádal v rámci příprav na tento projekt jakýsi výcvikový tábor, jehož podmínky se měly co nejvíce přiblížit starověkým reáliím. Spolu s představitelem Alexanra Colinem Farrellem tu trpělo mnoho dalších herců. Snímek se ovšem nezabývá jen bitvami, ale také vztahem Alexandra k rodičům (Angelina Jolie a Val Kilmer). Vypravěčem příběhu je sám velký Ptolemaios v podání Anthony Hopkinse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Když Angelina Jolie vypráví o tom, že lidé byli dříve jiní a jak bylo zajímavé se o době Alexandra Makedonského-Velikého dozvědět něco zajímavého, je těžké nebavit se. Snad alespoň Stone ví, co to vlastně točil. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak ve "film o filmu" bývá, i tady se všichni snaží nějak nenápadně sdělit divákovi, aby na film určitě zašel. Škoda jen některých opravdu přehnaných výroků typu "film nebylo možno nenatočit". Ale jinak z dokumentu poznáte, o co ve filmu jde. A to je to hlavní. ()

Reklama

Reklama