Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Šance jako hrom vznikl v brněnském studiu podle stejnojmenné novely Miloslava Švandrlíka. S humorným nadhledem vypráví o životní příležitosti důchodce Trunečka, který nejen že získá zpět už ztracenou střechu nad hlavou, ale také velmi svůdnou ženu Lindu. Scénář Vladislava Čejchana rozvíjí nápaditě vymyšlenou zápletku M. Švandrlíka o půvabné Lindě, jež provozuje nejstarší ženské řemeslo a ráda by tuto činnost, která je trnem v oku většině žen z městečka, nějak legalizovala. Kolem této Lindiny snahy se rozvíjejí humorné situace, čerpající komiku z logiky lidského konání v rámci absurdních pravidel totalitní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

L. Tokoše jsem prvně viděl jako dospívající na plakátu SDB, a litoval ho, že se ve svém věku musí vydávat za šaška a vydělávat si tím na živobytí. Ostatní jsem nelitoval, neb jako herci je na nich znát, že se stále herectví učí, a nikdy nenaučí... ()

rentier 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na nedělní odpoledne, Tokoš je ale prima. Přestože se film předlohy drží zuby nehty, pokud si přečtete ji, uděláte asi lépe. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělé jako všechno co je od pana Švandrlíka. Povedlo se i herecké obsazení, ale trochu se mi zdálo, že právě hercům chybělo trošku více dynamiky, aby to bylo dokonalé. 201109139417/9644+++++++Nevím jak je možné, že u knihy se řežu smíchy a u filmu nic. Asi proto, že už vím, co bude následovat. Nebo to prostě není ono. Herci jsou dobří, což o to, tedy mimo samotnou Lindu, to nemohli vybrat někoho jiného? Ale jinak souhlasím s mým starším komentářem. 20190628 9421/9649 *** ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Slovo "socialistický" padlo ve filmu tolikrát, že jsem měl chuť vzít bystu Lenina a umlátit s ní herce a tvůrce! 40% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Telči. (M.B)

Reklama

Reklama