Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

Matty 

všechny recenze uživatele

O Říši vlků jsem dopředu věděl, že je to špatný film. Ne, že bych se o tom potřeboval přesvědčit na vlastní oči, ale jednou dvakrát za měsíc se snažím vidět něco, o čem jsem přesvědčený, že se mi to líbit nebude, abych zmírnil zklamání z filmu, o kterém si myslím, že se mi líbit bude, jenže nakonec nelíbí. Jednodušeji řečeno si pak více vážím dobrých filmů. Anebo si tímto jenom snažím racionálně odůvodnit svůj skrytý masochismus? Těžko říct. :-) A skutečně, jak jinak než jako masochismus nazývat, když se člověk obeznámený se skutečností, že život je jenom jeden, dívá na něco jako Říši vlků? Ty dvě hodiny by bezesporu šlo strávit rozumnějším způsobem, avšak iracionalitu podobného počínání shledáván pozoruhodnou, tudíž nelituji, že se již několik let dobrovolně vystavuji podobné formě experimentu. Kolem a kolem vzato, jde jenom o lásku k filmu jako takovému, tak proč přehlížet ty méně kvalitní, ty chudáky utlačované? Říše vlků má několik problémů: postrádá sympatického hlavního hrdinu; její příběh není složitý, pouze složitě vyprávěný, tudíž se příliš táhne a nudí; soundtrack děsivým způsobem mísí, co jeho autorovi zrovna přišlo na mysl, kupříkladu syntezátory a chorály; režie pouze nenápaditě kopíruje četné americké vzory a atakuje nás jedním trapným klišé za druhým. Nejvíce mě na Říši vlků nicméně štve, že není ještě o třídu (dvě) horší a tím pádem zdrbatelná mnohem brutálněji. Takto se opravdu nezmohu na více než na bezradný výpis negativ, za což se omlouvám. A málem bych zapomněl – kamera byla dobrá. :) 40% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Rex Mundi, klerik, alenka ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Knihy Jeana-Christopha Grangeho nepoznám, ale podľa scenárov podľa nich mi príde ako zručný autor "amerických" kriminálok. (Pripomína mi Jeffery Deaverov štýl - podľa jeho knihy zbúchali nepodareného ZBERATEĽA KOSTÍ, takže aj preto sa mi Grangeho adaptácie celkom pozdávajú). Ríša vlkov má veľa dobrých (scenáristických) nápadov a mohla byť tým, čím boli PURPUROVÉ RIEKY - temné krimi, v zaujímavom prostredí (s hlúpučkým finále, samozrejme). Výsledný film má však bližšie k dvojke riek - scenár (predloha) je očividne príliš komplikovaná a rozsiahla, aby fungovala vo filme, no technická stránka fracúzskych filmov je už tradične namakaná, Jean Reno hrá svoju "klasickú" úlohu drsňáka... a to mi celkom stačilo.... Na rozdiel od väčšiny som sa pomerne dobre orientoval v komplikovanom deji a povinné vysvetľovačky, ktoré občas postavy odriekali, mi prišli smiešne. Keďže mám rád aj PR: ANJELY APOKALYPSY, bavil som sa aj na Ríši. Film má kopu chýb a konanie postáv je občas bohovsky zle vysvetlené, ale stále som mal pocit, že by stačilo niekoľko jednoduchých úprav a logika by sa dala napraviť. Z Ríše vlkov cítim (aj keď nevyužitý) potenciál a nemôžem dať nižšie hodnotenie... IMHO čo čakáte od filmu, kde na začiatku absolútne namakane vybuchnú úvodné titulky :)... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne to nebylo tak spatny, jak to podle hodnoceni vypada, ale je fakt, ze se nejedna o zadnej zazrak. Problem je, jak uz tu zminilo par lidi, ze je film zbytecne prekombinovanej. Prvni hodinka je jeste v pohode, dva oddelene vypraveny pribehy, ktery se nakonec spoji v jeden. Jen skoda, ze nebyl plne vyuzitej potencial vrazd. Nicmene potud jsem byl vcelku spokojenej a docela napnutej. Reno je sice namaskovanej jak Dan Nekonecny, ale byl to spravnej parchant, takze mi docela sedl. Horsi je to s hlavnim hrdinou filmu v podani Jocelyna Quivrina, kterej je silene tuctovej a nijak se neprojevuje. No, po ty hodince zacne reziser davat do filmu nejaky dalsi motivy, ktery by uz bejt nemuseli a kuli nimz se film obcas zacne rozsejpat, ale porad to jeste Nahon zvlada uhlidat. Ale pak pride zaverecna dvacetiminutovka v Turecku a to je neco silenyho. Do predchozi hodiny a pul se vubec nehodi, vsechno je najednou zarivi, ta tam je ta temna atmosfera a reziser sem najednou zacne cpat spoustu divnejch zvratu, az sem se v deji ztratil. Navic, predtim vcelku peclive budoval atmosferu, ale ted najednou jako kdyby se zblaznil a chtel toho honem do filmu narvat co nejvic. Nebejt ty posledni dvacetiminutovky, tak bych dal mozna 4*, protoze se mi to fakt docela libilo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul Nereux (Jocelyn Quivrin) pátrá po vrahovi mladých žen v turecké čtvrti v Paříži. Všechny jsou mučeny a zohaveny naprosto stejným způsobem, což napovídá, že by mohlo jít o nějaké náboženské obětování. Na pomoc si přibere Jeana-Louise Schiffera (Jean Rena), který je znám svým neortodoxním přístupem k vyšetřování a známostem v pařížském podsvětí. Anna Heymes (Arly Jover) trpí bolestmi hlavy a výpadky paměti, po kterých nepoznává své blízké, ale naopak poznává lidi, které by znát neměla. Za pomoc psychiatričky zjišťuje, že na ní byl proveden vědecký experiment zkoumající právě paměť. Postupným pátráním zjišťuje, že stopy k vrahovi mladých žen vede právě přes ní... Stejně jako píše Matty, jsem také trochu filmový masochista, takže si občas pustím film, o kterém je jasné, že to žádný trhák nebude. Občas jsem navzdory nízkým hodnocením mile překvapen, ale většinou mají hodnotící hlubokou pravdu, a film opravdu stojí za pěkný kulový. Toto je i případ Říše vlků - je mi jasné že úspěch Purpurových řek předznamenal také vznik dalších (podobných) filmů, ale čeho je moc, toho je příliš. Chaotický a zmatený film, kde každá z hlavních postav nejméně jednou zemře, aby se vyloupla o chvilku pozdějc jakoby nic. Nejvíc mě ale dostala scéna, kdy se zdálo být vše vyřešeno (a jakžtakž vysvětleno), ale místo toužebně očekávaných závěrečných titulků následovala ještě půl hodinka filmu. Režiséra předhodit hladovým vlkům! ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Mám takovej dojem, že se tu tomuhle filmu, o kterém jsem mimochodem nikdy předtím neslyšela, tak trochu křivdí. Není to úplný trapas a technicky je to většinu času taky zvládnuté dobře. Semtam je to úplně nesmyslně zběsilé, ale ne nějak často. Má to trochu absurdní scénář, který se ke všemu bere příliš vážně, takže se prostě nedá operovat s tím, že je to přehnané vtipným způsobem. Má to Jeana Rena oblečenýho jak Daniel Nekonečný, ale jinak jako to šlape celkem slušně. Začátek je možná trošku nezvládnutý, protože ty dva děje jsou prostě příliš oddělné a je to jak přepínat telku mezi dvěma filmama, ale jinak to funguje dobře jako taková trošku mysteriózní detektivka z francouzské školy a jean reno všechny podezřelé pořádně mlátí. Co je ale opravdová chyba tohohle filmu je to, že s přibývajícími minutami je čím dál jasnější, že se prostě snaží být tím nejultimátnějším a nejhustějším thrillerem na světě. Prostě bere dohromady všechno to úspěšné ze všech kvalitních thrillerů, podotýkám ale že ne jen z thrillerů jeden druhému a tomuto filmu podobných, a plácá to na sebe dohromady s cílem úplně jakože ohromit diváka, ale ve výsledku to nefunguje a nejspíš ani nemůže ve filmu, co se bere takhle vážně, protože prostě u dalšího vývoje děje si člověk říká prostě že už to ani není možný takhle a stává se to uměle zamotanějším a hrozně přestřeleným :). Ale jinak to teda podle mě nebylo až tak úplně trapný, zvlášť když se člověk trošku povznese nad to, že chtěli udělat prostě ten nejnabitější akční thriller na světě :). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Herec Jean Reno si za roli ve filmu připsal na konto 1,4 mil. eur. (imro)
  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)
  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama