Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Larry Hubbard pracuje ve firmě na výrobu pohlednic a má nepříliš stálou přítelkyni Danielu. Ta ho právě vyhodila z bytu, takže vlastně v jednom okamžiku přišel o dvě chabé jistoty svého všedního života. Seznámí se s podobně osamělým mužem jménem Warren a ten mu poradí, aby se svým životem rychle něco udělal. Larry si nejdříve najde byt a pokouší se prolomit svou samotu. Hovoří s květinami, koupí si několik psů, ale není to ono. V jedné restauraci potká též osamělou Iris, která byla již šestkrát vdaná. Náhoda ale vždy způsobí, že ztratí její telefonní číslo. Nakonec ji vidí v protijedoucí soupravě metra. Podaří se mu napsat na okno vzkaz. Zdá se, že už bude vše v pořádku. Iris se ale silného citu bojí (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

cross 

všechny recenze uživatele

Film postavený na zajímavém tématu, ale notně pokulhávající na realizaci a scénáři. Třebaže je evidentní, že tvůrci schválně hodně nadsadili téma osamělosti mužů, chvílemi to přece jen přehánějí a film tím hodně ztrácí. Nicméně, jako slušná zábava obstojí a kdybych přehlédl ty scénáristické nedodělky, byl by to dokonalý pohled na v životě tápající chlapíky, který bych povinně promítal všem nadávajícím ženám před spaním - jen ať mají noční můry...;o) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No dámy a pánové, asi jedna z nej komedií vůbec. Opravdu se často nevidí film, který by tak přesně kopíroval každodenní realitu. Dokonce odhadl i to, že svůj první polibek jsem trénoval za pomoci naškrobeného polštáře, stejně jako se Steve Martin připravoval na noc se svou vysněnou. Naprosto nenucený humor mě dostával doslova do kolen, scéna kdy osamělý Martin přijde do rušné restaurace a na otázku číšníka pro kolik lidí si přeje stůl odpoví „jsem sám“ a celý sál ztichne, dává se na něj a sleduje ho světlo reflektoru, to nemá chybu. Jo a na mostě sebevrahů na Manhattanu. Když jde zachraňovat život kamarádovi (Ch. Grodin, jehož postava je taky naprosto dokonalá) skákají další osamělí muži jako na běžícím pásu dolů. Sice sem k tak krizovému období měl vůči mému nízkému věku zatím poměrně štěstí, tak přesně vím o čem chce tenhle film mluvit. Dokonce ani ty dojemné pasáže nejsou přeumělkované. Pět hvězdiček a to naprosto po právu a ještě moje hluboká poklona za úžasně odvedenou práci. Vřele, opravdu hodně vřele doporučuju. Tenhle film nestárne! ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na počátku byla kniha. Pak divadelní hra Neila Simona. A pak film, ve kterém už zbylo velmi málo kvalit. Tahle komedie v podstatě nemá kompaktní příběh, je to jen sled více či méně povedených gagů. Steve Martin ještě lacině přehrává - na to, že komedie se tvoří opačným způsobem, přijde až o léta později. Zkrátka ztráta času. 40 % ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil. Film sází na absurdní situace a vychází mu to na jedničku! Neustále jsem se těšil, jakou volovinou mě překvapí v další scéně a musím říct, že si toto tempo udržel až do samotného konce. Kořenové téma osamělosti se utápí v bezmezné sebeparodii a sebeironii, leč s nadsázkou přitakává reálným případům. Sympatická, ujetá jízda, která v žádném ohledu netlačí na pilu, působí přirozeně a přitom je to neskutečně sofistikovaná volovina! Asi ta nejlepší komedie, jakou jsem za poslední dobu viděl (počítaje jen v rámci prvního zhlédnutí). ()

swed 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších Martinových komedií - samozřejmě do toho nepočítám ty zhovadilosti z nového milénia. Film má slibný námět, ale selhává v psychologii postav a ve věrohodnosti zápletky. Všechno se odvíjí na základě gagů, z nichž většina je příliš absurdních, tím se film stává povrchním a neschopným nám něco sdělit (romantika nefunguje vůbec, vtipy jen částečně). 4/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy Bruce Jay Friedmana s originálním názvem „The Lonely Guy’s Book of Life“, která vyšla v roce 1978. (orkadimenza)
  • Scéna zobrazená na hlavním filmovém plakátu, kde Steve Martin jede na dvoumístném kole se psem, se ve filmu ve skutečnosti vůbec nenachází. (orkadimenza)

Reklama

Reklama