Reklama

Reklama

Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy). Pomstychtivá mladá žena s andělskou tváří po návratu z vězení hledá odplatu – za zločin, který nespáchala, za příkoří, které musela vytrpět, za ztracenou dcerku, kterou musela opustit. Film byl oceněn na festivalu v Benátkách 2005 Malým zlatým lvem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Seo-Gyeong Jeong, Chan-wook Park .. III. Mírné zklamání. Pověst nejlepší části a vrcholu "Chan-wook Park trilogie pomsty" zůstala jen nenaplněnou zvěstí! Zpracování se velice dobré, přesto není tak intenzivní, mrazivé a stylové jako v případě skutečného vrcholu a tím zůstává Oldboy. Samotný příběh pomsty nemůže popřít inspiraci v díle Agathy Christie – Vražda v Orient Express, což sice vyplave na povrch až v závěrů, o to více zamrzí. Naopak budování vztahu matka – dcera a vůbec mnohé emoce kolem jsou velice působivé, čemuž v neposlední řadě dosti napomáhají skvělé herecké výkony. Nicméně, trilogie je tímto uzavřena a jsem velice zvědavý, čeho se od tak talentovaného režiséra dočkáme příště.. 75%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To nejlepší si necháváš na konec?" Mám rád pomstu a taky snímky, které jsou tajemně zamotané. Proto mne lehce přeskakující způsob vyprávění, podmanivý vizuál i hudba od počátku naladili na skvělý zážitek. Jenže pak to začalo být na můj vkus poněkud zdlouhavé a tak musím konstatovat, že střihačovy nůžky projevily na můj vkus přílišnou úctu k natočenému materiálu. To však nic nemění na tom, že se mi příběh slečny Geum-ja Lee líbil a pokud bude ještě někdy potřebovat pomoci s pomstou, tak se na mě může bez obav obrátit. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pomsta nebyla nikdy tak sladká jako v trilogii Chan-wook Parka a hlavně posledním dílu s názvem Nebohá paní Pomsta, který si na nic nehraje, je na něm znát, že se snaží inovovat myšlenku pomsty, ale stejnak se táhne za stejným cílem jako každý díl z trilogie o pomstě, proto mě trošku unavuje stále dokola sledovat to samé, spíš se těším na samotný závěr, který by vždy všecko měl rozlomit, protože za tím se většinou hlavní postava táhne, no prakticky pokaždé. Ten prostředek by měl diváka samotného rozčílit a víc si hlavní postavu znenávidět, jenže tady jsem ani u závěru nebyl příliš spokojený, možná už jsem těma pomstama tolik nacucaný, že mě nedokáže žádná další natolik překvapit jako ty předtím. Film je to určitě slušný, zajímavý, ale o originalitě bych tady už moc nemluvil, spíš bych to viděl jako nutnost natočenou do trilogie z pohledu ženského. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve všech třech filmech náležících do Parkovy trilogie o pomstě režisér vychází z pojetí odplaty jakožto prostředku, kterým oběť doufá do svého světa navrátit racionální řád. Uchýlením se k odplatě však zasahuje do životního řádu druhých osob, čímž zákonitě uvádí do chodu tragický řetězec příčin a následků. Parka zajímá dualita pomsty přinášející zároveň destrukci i sebedestrukci. Jeho hrdinové proto nikdy nejsou heroičtí, nýbrž jsou vždy ubozí a tragičtí, a vykonáváním vendety se opětovně stávají oběťmi. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá dráma od Park Chan-Wooka, ktorá je záverečným dielom jeho trilógie pomsty. Má veľmi dobrý príbeh o žene, ktorá bola v mladosti odsúdená za vraždu malého chlapca a keď po mnohých rokoch vyjde z väzenia, chce ukázať, že ten prípad nebol až taký jednoduchý, ako na prvý pohľad vyzeral a pomstiť sa hlavnému páchateľovi. Spracovanie je na tom dobre, síce prvá hodina má také pomalšie tempo, ale to vôbec neprekáža, už úvod s príchodom z väzenia je nadmieru pôsobivý a jasne naznačuje, že sa dá očakávať nevšedný zážitok, čo sa aj stane, síce viacero prvkov by si zaslúžilo viac priestoru, ale dej je aj tak veľmi zaujímavý, či už časť vo väzení, alebo aj mimo nej, tu sa je stále na čo pozerať. Ale aj tak je vrcholom filmu celá záverečná štyridsaťminútovka, ktorá ponúka opäť jeden relatívne originálny pohľad na pomstu a ten mi sadol skvelo, tu nemám čo vytknúť. Čo sa týka akcie, tak tento diel je z celej trilógie najmenej zaujímavý, ale tu mi je to úplne jedno, nejde tu o ňu takmer vôbec, dej je podaný inak a rovnako aj krvavé scény, takže tu vôbec nemám pocit nedostatku. Herecké obsadenie je výborné, perfektná Lee Yeong-Ae, ktorá je tu skvelá v každej hereckej polohe, bavila ma v tej drsnejšej, ale aj kľudnejšej, ako napríklad behom pobytu vo väzení, len škoda, že vo filmoch ju moc vidieť nie je, charizmatický Choi Min-Sik a plno známych tvárí vo vedľajších úlohách. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, Park Chan-Wook v skvelej forme, film má mimoriadne pôsobivý vizuál, skvelú kameru, tu nemám čo vytknúť a samozrejme chválim aj skvelú hudbu. Sympathy for Lady Vengeance nepôsobí až tak výrazne ako Old Boy, skôr sa tvári tak menej nápadne ako aj Sympathy for mr. vengeance, ale rovnako ponúka veľmi zaujímavý filmový zážitok. 77% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Pekařství, kde Geum-ja pracuje se jmenuje Naruse, což je odkaz na japonského režiséra Mikio Naruse. (TomikZlesa)
  • Sníh na konci filmu není skutečný. Byly přivezeny dva nákladní vozy soli, ta se rozsypala po okolí a zbytek byl dodělán počítačovými efekty. (TomikZlesa)
  • Několik herců v tomto filmu, zejména ti, kteří jsou příbuzní mrtvých dětí, se také objevili v Má je pomsta (2002) a Oldboy (2003), tedy v předchozích částech trilogie. (ICTS)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama