Reklama

Reklama

Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy). Pomstychtivá mladá žena s andělskou tváří po návratu z vězení hledá odplatu – za zločin, který nespáchala, za příkoří, které musela vytrpět, za ztracenou dcerku, kterou musela opustit. Film byl oceněn na festivalu v Benátkách 2005 Malým zlatým lvem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Aky 

všechny recenze uživatele

Umělecký film s hlubokomyslným obsahem, v němž si autoři dali obrovskou a pečlivou práci s výpravou, kostýmy, symbolickým vyzněním, stejně jako herci s každým detailem své profese. K dokonalosti mi chybí přece jen větší přehlednost a uměle a záměrně komplikované vedení vyprávění, které znemožňuje plně se položit do příběhu, protože člověk pořád musí trochu přemýšlet, jak to vlastně bylo, kdo je kdo a v jaké časové rovině se právě nachází. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco velkého. A. Skoro nic. Vizuálně a hudebně dokonalé. Ale ten příběh. Co To bylo? Celkem prostinká cesta za pomstou a ta myšlenka s předáváním práva na pomstu tu už také byla. Stačí si vzpomenout na jednu slavnou poirotovku. Režisér si hodně hraje se symboly, jejichž smysl mi dost unikal. Nemám asi ten správný cit pro některé asijské kulturní a sociální a možná i historické a náboženské odkazy. Nicméně jedna silná scéna mě skoro dojala k slzám. Aby pak byla následně vystřídána totální fraškou (pláštěnky a chladné zbraně). Pro mě jasně nejhorší díl trilogie. 55 % ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebohá paní Pomsta se nesnaží šokovat pointu, jako se pokoušel pan Oldboy, u něhož jsem si z toho na prdel nesedl, no Nebohá má jiné kvality, kterým já teda dávám přednost. Až poeticky tvářící se zpracování spolu s artovou kamerou a zámeckou hudbou mi dopřálo suprově se pobavit u čehosi, což bych popsal jako drsný příběh pomsty, ze kterého filmařský kabátek Amélie dělá černohumornou sadu, jež se jen tak nevidí. Ze začátku jsem filmu moc nevěřil, ale na konci se cítím parádně odbourán, přičemž snížená hladina krve mně v tomto případě vůbec, ale vůbec nevadí. Pro mě bezesporu nejlepší díl trilogie. Doporučuju. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám jen filmům (a seriálům), které mě něčím dostanou. Totálně dostanou. Pět hvězdiček ode mě je naprosto exluzivní hodnocení, které uděluji jen výjimečným počinům... A co moje TOP 10 nejoblíbenějších filmů? To je stálice a je prakticky nemožné do ní proniknout... Omlouvám se za předchozí (možná nezajímavé) povídání, ale chtěl jsem na něm ukázat, jak úžasným filmem "Sympathy for Lady Vengeance" v mých očích je - nejen že jsem jí ohodnotil pěti hvězdičkami, já ji dokonce bez dlouhého rozmýšlení zařadil do své TOP 10 !! A proč? Na to je jednoduchá odpověď - podívejte se na ni sami a snad mě pochopíte. Příběh Geum-jae, která se žene za pomstou a snaží se přitom dát si do pořádku vlastní zpackaný život je zhmotněním brilantní scénáristické a (především) režisérské práce Park Chan-Wooka. "Lady" je filmařsky vyšperkovaná, vizuálně nejen působivá ale i krásná (což se občas zaměňuje) a emocionálně drtivá. A budete o ní muset (ale vy budete chtít!) přemýšlet. Co záběr a scéna, to nápad a skvost. Jednou pohlazení po tváři, jindy bodnutí ledovým rampouchem přímo do srdce... A není to jen v barvách, hudbě, kameře a střihu. Není to jen mozaikovitou strukturou příběhu, který se postupně skládá kamínek po kamínku. Je to totiž i v Lady samotné - a v Lee Yeong-ae, která si ji zahrála (jen zahrála ?!). Je to o tom, že Geum-ja je jednou z nejzajímavějších a nejjímavějších hrdinek, se kterými jsem se kdy na plátně setkal... "Sympathy for Lady Vengeance" není jednoduchý film, určitě vám dá zabrat a přes jistou porci černého humoru, která se v ní skrývá, rychle zjistíte, že jste viděli vlastně hodně smutný snímek... Přesto, a možná právě proto, je "Lady" krásná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výsostně povedené završení Parkovi trilogie (započteme-li i povídku ze Tří Extrémů tak tetralogie) o pomstě. Jako v předchozích případech se na ní podíváme z různých pohledů a znovu úplně jinak. Co naopak zůstává jsou bravurní herci, skvělá technická stránka, obvzláště kamera a hudba, a nejedna scéna, která se zaryje svou silou do paměti. Ovšem proč opakovaně pět ódy na Park Chan-wooka, když je to zhola zbytečné. Tenhle "díl" totiž není o nic lepší / horší než-li ty předchozí. Při takové kvalitě již opravdu záleží na Vás, který z dílů je pro Vás ten "nej". Pro mě to sice tenhle není, ale co už s tím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Několik herců v tomto filmu, zejména ti, kteří jsou příbuzní mrtvých dětí, se také objevili v Má je pomsta (2002) a Oldboy (2003), tedy v předchozích částech trilogie. (ICTS)
  • Pekařství, kde Geum-ja pracuje se jmenuje Naruse, což je odkaz na japonského režiséra Mikio Naruse. (TomikZlesa)
  • Sníh na konci filmu není skutečný. Byly přivezeny dva nákladní vozy soli, ta se rozsypala po okolí a zbytek byl dodělán počítačovými efekty. (TomikZlesa)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama